Zahvala igračima, stožeru i Savezu

Čačić: "Sretno Hrvatskoj!"

07.10.2017.

Čačić: "Sretno Hrvatskoj!"
Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon remija protiv Finske u Europskim kvalifikacijama za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018, Ante Čačić više nije izbornik hrvatske reprezentacije. 

Čačić se od klupe Vatrenih oprostio s učinkom od 15 pobjeda, šest remija i četiri poraza u 25 utakmica, uz gol-razliku 46:16.

Nakon završene izborničke ere, Čačić se ovim putem obratio javnosti:

"Od početka izborničkog mandata govorio sam da niti jedan pojedinac ne može biti ispred interesa reprezentacije, pa tako ni izbornik. Razumljivo je da smo svi nezadovoljni rezultatima koje je reprezentacija ostvarila u posljednja četiri mjeseca čime je kompromitirala svoje šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Bez obzira na raznorazne objektivne otežavajuće okolnosti u ovom razdoblju koje su imali utjecaj na naše rezultate, svjestan sam odgovornosti izborničke pozicije i kroz tu prizmu doživljavam odluku vrha Saveza.

Zahvalio bih čelnicima HNS-a na povjerenju - uistinu mi je bila velika čast biti izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije. Pamtit ću puno lijepih trenutaka, posebice s Eura 2016. na kojem smo razveselili sve dobronamjerne navijače i ljubitelje hrvatskog nogometa. Nažalost, nismo bili pravi u protekle četiri utakmice i ostat će mi žal što s ovom reprezentacijom neću imati priliku krenuti po dobar rezultat u Rusiji.

Želim zahvaliti svim igračima na kvalitetnoj suradnji - bilo mi je zadovoljstvo voditi momčad takve kvalitete u kojoj egzistiraju uistinu dobri, pozitivni momci. Naši reprezentativci s velikim ponosom i strašću nose hrvatski dres - nitko im to ne smije i ne treba dovoditi u pitanje. Međutim, nije im lako funkcionirati u postojećem okruženju.

Zahvaljujem i svim članovima užeg i šireg stožera koji su uložili svoje znanje i veliki trud za uspjeh reprezentacije, a hvala i navijačima te predstavnicima medija koji su pozitivno, konstruktivno i s ljubavlju prema reprezentaciji pratili Vatrene.

Novom izborniku Zlatku Daliću čestitam na imenovanju, a njemu i reprezentaciji želim puno sreće u Kijevu s nadom da ću iduće ljeto zajedno s drugim navijačima gledati Hrvatsku u Rusiji."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri