Preokret pa izjednačenje

Hrvatice u uzbudljivoj završnici uzele bod u Mađarskoj

19.10.2017.

Hrvatice u uzbudljivoj završnici uzele bod u Mađarskoj
Foto: Drago Sopta/HNS

U svom trećem nastupu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u vrlo sadržajnoj završnici, hrvatska ženska reprezentacija osvojila je bod u Mađarskoj.

MAĐARSKA - HRVATSKA 2:2 (0:0)
Kvalifikacije za SP 2019., Skupina 4.
Stadion Gyirmoti, Györ.

Sutkinja: S. Shukrula (Nizozemska)

Strijelci: 1:0 - Csiszar (75'), 1:1 - Žigić (79'), 1:2 - Dujmenović (90+1'), 2:2 - Csiszar (90+4')

Žuti kartoni: Nevrkla (44'), Bošnjak (74')

Mađarska: Szöcs, Csiszar, Toth, Nemeth (od 46' Sipos), Szabo, Szeitl, Vago, Racz (od 87' Nagy), Talosi, Fenyvesi, Magyarics (od 63' Mosdoczi). Izbornica: E. Marko.

Hrvatska: Bukovec, Dujmenović, Nevrkla, Lojna, Bošnjak, Landeka, Šundov (od 90' Valušek), Andrlić, Maltašić (od 90+3' Horvat), Conjar (od 74' Jelenčić), Žigić. Izbornik: B. Miletić.

Nakon remija u Ukrajini izborenog s igračicom manje te domaćeg poraza od favorizirane Švedske, izabranice Božidara Miletića gostovale su u Mađarskoj te odigrale neriješenih 2:2.

Sve do završnih petnaestak minuta, izraženije su prigode bile rijetke, a Hrvatska je najbliže pogotku stigla sredinom nastavka kada je Landeka iz slobodnog udarca pucala tik pored vratnice.

Međutim, u 75. minuti domaće igračice koriste pogrešku hrvatske obrane te Csiszar s ruba kaznenog prostora pogađa za 1:0.

Samo četiri minute trebale su Hrvaticama za poravnanje. Tada je Landeka izvela udarac iz kuta, najviše je skočila Žigić, a lopta je odsjela u mreži za 1:1.

U prvoj minuti sudačke nadoknade uslijedio je potpuni preokret, s obzirom da je nakon novog prekida, na asistenciju Jelenčić, nečuvana Dujmenović mirno glavom pogodila praznu mrežu za vodstvo 2:1.

Ipak, u posljednjoj akciji na susretu Csiszar je pogodila iz slobodnog udarca s dvadesetak metara za podjelu bodova.

Hrvatice kvalifikacije nastavljaju 24. listopada u Zaprešiću, kada im u goste dolazi još jedan favorit skupine, reprezentacija Danske.

Kvalifikacije za SP, Skupina 4:
1. Danska 3 (1)
2. Švedska 3 (1)
3. Hrvatska 2 (3)
4. Mađarska 1 (2)
4. Ukrajina 1 (1)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri