Treće kolo kvalifikacijskog turnira

Preokret Izraelki protiv Hrvatske U-17 u Švedskoj

22.10.2017.

Preokret Izraelki protiv Hrvatske U-17 u Švedskoj
Foto: Arhiva HNS

Hrvatska ženska reprezentacija do 17 godina zaključila je svoj nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo porazom od Izraela.

U-17: IZRAEL - HRVATSKA 2:1 (1:1)
Kvalifikacije za EP 2018., Skupina 6, Ljungskile.

Strijelci: 0:1 - Lucić (16'), 1:1 - Al Ramhe (19'), 2:1 - Nelson Levy (69')

Crveni kartoni: Previšić (67'), Pernar (80+4') 

Hrvatska: Mandić, Pavičić, Stančić (od 60' Van As), Kurkutović, Gegollaj, Lucić, Pernar, Petarić, Dugandžić, Kovač (od 52' Miočinović), Previšić. Izbornica: T. Nemčić.

Po ogledima s Rusijom i Švedskom, Hrvatskoj U-17 u nedjelju je preostalo odmjeriti snage s Izraelkama, u sklopu trećeg kola prvog kruga kvalifikacija za odlazak na europsku smotru iduće godine.

Mlade su Hrvatice povele preko Lucić u 16. minuti, da bi samo tri minute poslije Al Ramhe poravnala na 1:1. Od 67. minute Hrvatska je igrala bez isključene Previšić, koja je zaradila drugi žuti karton, da bi ubrzo brojčanu prednost u pobjedonosni pogodak, za 2:1, pretvorila Nelson Levy.

Hrvatska je naposljetku susret završila s devet igračica na terenu, s obzirom da je u nadoknadi isključena i Pernar. Prvo mjesto u skupini osvojila je domaća Švedska s uvjerljivih 7:0 protiv drugoplasirane Rusije, a Hrvatska je ostala posljednja te neće nastaviti kvalifikacije. 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri