Slavlje europskih doprvakinja

Dankinje u Zaprešiću nadjačale Hrvatsku

24.10.2017.

Dankinje u Zaprešiću nadjačale Hrvatsku
Foto: Drago Sopta/HNS

U utorak u Zaprešiću, hrvatska ženska nogometna reprezentacija ugostila je finalista ovogodišnjeg Europskog prvenstva, reprezentaciju Danske.

HRVATSKA - DANSKA 0:4 (0:2)
Kvalifikacije za SP 2019., Skupina 4.
ŠRC Zaprešić, Zaprešić.

Sutkinja: L. Clarke (Škotska)

Strijelci: 0:1 - Harder (7'), 0:2 - Harder (27'), 0:3 - Christiansen (89'), 0:4 - Bruun (90+4')

Žuti kartoni: Jelenčić (23'), Maltašić (35'), Larsen (69')

Hrvatska: Bukovec, Jelenčić, Dujmenović, Nevrkla, Horvat, Lojna (od 89' Dujmović), Landeka, Šundov (od 82' Lubina), Maltašić, Conjar (od 46' Andrlić), Žigić. Izbornik: B. Miletić.

Danska: Petersen, Arnth, Christiansen, Troelsgaard (od 90+2' Thogersen), Nielsen, Nadim (od 90+2' Bruun), Harder, Veje, Larsen, Pedersen, Sorensen (od 62' Sandvej).  Izbornik: N. Nielsen.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatice su snage s Dankinjama odmjerile nakon remija s Ukrajinom i Mađarskom te poraza od Švedske, a susret u Zaprešiću završen je pobjedom doprvakinja Europe 4:0.

Na prvi se pogodak čekalo samo sedam minuta, a postigla ga je Harder vrlo lijepim udarcem s dvadesetak metara. Ista je igračica udvostručila dansku prednost u 27. minuti.

Foto: Drago Sopta/HNS

Izabranice Božidara Miletića taj su rezultat držale sve do same završnice, kada je Danska svoju pobjedu učinila još uvjerljivijom.

Prvo je Christiansen pogodila u 89. minuti, da bi se u listu strijelaca duboko u sudačkoj nadoknadi upisala i Bruun, samo dvije minute po svom ulasku u igru.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska ženska reprezentacija kvalifikacije nastavlja u travnju iduće godine, domaćim okršajem protiv Ukrajine.

U drugoj utakmici dana u Skupini 4, Švedska je kod kuće pobijedila Mađarsku 5:0, te Danska i Švedska ostaju bodovno poravnate na prve dvije pozicije na tablici. Hrvatska drži treće mjesto s dva osvojena boda.

Kvalifikacije za SP 2019., Skupina 4:
1. Danska 6 (2)
2. Švedska 6 (2)
3. Hrvatska 2 (4)
4. Ukrajina 1 (1)
5. Mađarska 1 (3)

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri