Prvenstvo Južne Amerike

Peru nadjačao Hrvatsku U-15 u prvom kolu

07.11.2017.

Peru nadjačao Hrvatsku U-15 u prvom kolu
Foto: HNS

Hrvatska reprezentacija do 15 godina započela je svoj nastup na prvenstvu Južne Amerike porazom od nacionalne selekcije Perua.

U-15: PERU - HRVATSKA 3:0 (2:0)
Južnoameričko prvenstvo U-15, Skupina B, 1. kolo.
Mendoza, Argentina.

Strijelci: 1:0 - Ruiz (12'), 2:0 - Cavero (28'), 3:0 - Ruiz (80')

Hrvatska: Zadro, Parezanović, Brekalo, Jerbić, Kanižaj, Duvnjak, Barišić, Šaranić, Novak-Stanko, Milošević, Crnac. (Još su igrali: Bošnjak, Mizić, Bilić, Šimić i Škugor).  Izbornik: M. Ivančić.

Hrvatska je uz Češku jedan od dva europska gosta na ovogodišnjem izdanju južnoameričkog prvenstva za igrače do 15 godina, a nastupa s godinu dana mlađom generacijom od južnoameričkih vršnjaka. U prvom je kolu snage odmjerila s Peruom, koji je ubilježio pobjedu 3:0.

Za vodstvo je pogodio Ruiz glavom u 12. minuti, a tu je prednost udvostručio Cavero u 28. minuti iskoristivši propust hrvatske obrane. Iako je Hrvatska u drugom dijelu u nekoliko navrata prezentirala dobre akcije te imala veliku priliku Duvnjaka, Ruiz je u samoj završnici postigao i treći pogodak za Peru.

U preostalim susretima prvog kola Skupine B Ekvador je remizirao s Venezuelom 0:0, a a Brazil je uvjerljivo svladao Boliviju (5:0). U drugom se kolu Hrvatska sastaje s Venezuelom (Mendoza, 8. studenoga, 18:45).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri