Ždrijeb u Nyonu

Hrvatska domaćin kvalifikacijskih turnira za EP U-17 i U-19

27.11.2017.

Hrvatska domaćin kvalifikacijskih turnira za EP U-17 i U-19
Foto: UEFA

Hrvatske ženske reprezentacije do 17 i 19 godina saznale su svoje protivnike na početku kvalifiakacija za europske smotre 2019. godine. 

Hrvatska ženska reprezentacija do 19 godina započet će kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2019. godine u Skupini 1 prvog kruga, u kojoj će odmjeriti snage s reprezentacijama Engleske, Slovačke i Malte.

Mlade Hrvatice imat će prednost domaćeg terena, s obzirom da će taj turnir biti odigran u Lijepoj našoj između 1. i 7. listopada iduće godine.

Plasman u Elitno kolo izborit će dvije najbolje ekipe iz svake skupine, te dvije najbolje trećeplasirane ekipe, a završni turnir Europskog prvenstva bit će odigran u Škotskoj.

Hrvatska će od 19. do 25. listopada sljedeće godine ugostiti i kvalifikacijski turnir prvog kruga Skupine 2 za odlazak na Europsko prvenstvo nogometašica do 17 godina.

U skupini se, osim Hrvatske, nalaze još Norveška, Rusija i Izrael, a plasman u nastavak kvalifikacija također će izboriti dvije prvoplasirane ekipe uz dvije najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Završni će turnir Europskog prvenstva U-17 ugostiti Bugarska.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri