Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > Ulaznice

Budite uz Vatrene u Rusiji

Prijave za kupnju
ulaznica za Svjetsko
prvenstvo u Rusiji

04.12.2017.
Prijave za kupnju ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji
foto: HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • Weibo
 • RSS

Od utorka 5. prosinca 2017. do srijede 31. siječnja 2018. godine otvoren je portal za prijavu za kupnju ulaznica za hrvatske navijače za utakmice FIFA Svjetskog prvenstva u Rusiji.

U ovoj fazi prodaje ulaznica za FIFA Svjetsko prvenstvo, koja traje do 31. siječnja 2018. godine, hrvatski navijači moći će se prijaviti za ulaznice za utakmice hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Način kupnje ulaznica

Za ulaznice se možete prijaviti putem Fifinog portala za ulaznice. Hrvatski navijači imaju pravo na osam posto prodajnog kapaciteta svakog stadiona na kojem igra hrvatska reprezentacija.

Svaki kupac može popuniti prijavu za sebe i još maksimalno tri osobe. Da bi kupac ušao u kvotu za hrvatske navijače, mora biti državljanin ili stanovnik Republike Hrvatske, a isto pravilo vrijedi i za ostale navijače u prijavi.

U slučaju da sa završetkom procesa prijava (31. siječnja 2018.) potražnja premaši broj ulaznica na koje HNS ima pravo, FIFA će putem ždrijeba (metodom slučajnog odabira) odabrati prijavljene kandidate koji će imati pravo na kupnju ulaznica. U slučaju da broj prijava bude manji od broja ulaznica, svi prijavljeni imat će pravo na kupnju ulaznica, dok će ostatak ulaznica od toga dana ići u javnu prodaju putem Fife.

Redoslijed prijava za kupnju ulaznica neće imati utjecaj na određivanje prava na kupnju, tako da je svejedno prijavite li se na samom početku, pri sredini ili na samom kraju vremena određenog za prijavu.

Raspored utakmica, kapaciteti i cijene ulaznica

U prvom krugu natjecanja, hrvatska reprezentacija odigrat će tri utakmice, a FIFA je uz 700 ulaznica koje idu direktno nacionalnim savezima za nogometnu obitelj predvidjela sljedeće kapacitete za navijačke tribine (osam posto prodajnog kapaciteta svakog stadiona):


16. lipnja 2018., 21:00 (LT), Kalinjingrad: Hrvatska - Nigerija
Kategorija 1: 100
Kategorija 2: 330
Kategorija 3: 989

21. lipnja 2018., 21:00 (LT), Nižnji Novgorod: Argentina - Hrvatska
Kategorija 1: 100
Kategorija 2: 514
Kategorija 3: 1541

26. lipnja 2018., 21:00 (LT), Rostov na Donu: Island - Hrvatska
Kategorija 1: 100
Kategorija 2: 507
Kategorija 3: 1521

Cijene ulaznica za svaku od tri utakmice u skupini:
Kategorija 1: 210 američkih dolara
Kategorija 2: 165 američkih dolara
Kategorija 3: 105 američkih dolara
Kategorija 4 je u prodaji samo ruskim državljanima i nije uključena u kvotu ulaznica za hrvatske navijače.

Za utakmice drugog kruga, neovisno o stadionu gdje se igraju utakmice, FIFA je odredila sljedeće kapacitete navijačkih tribina (ne računajući 700 ulaznica za nogometnu obitelj):

Osmina finala: 100/675/2025 (Kategorije 1, 2 i 3)
Četvrtfinale: 100/550/1650
Polufinale: 100/1000/3000
Utakmica za 3. mjesto: 100/925/2775
Finale: 100/1075/3225

Cijene ulaznica za naredne faze natjecanja su sljedeće:
Osmina finala: 270 / 204 / 127 USD
Četvrtfinale: 402 / 281 / 193 USD
Polufinale: 825 / 528 / 314 USD
Utakmica za 3. mjesto: 402 / 281 / 193 USD
Finale: 1210 / 781 / 501 USD

foto: Arhiva HNS

Ilustracija: Načelo raspodjele kategorija ulaznica na stadionima

Hrvatski navijači mogu se prijaviti za bilo koju predviđenu i/ili potencijalnu utakmicu hrvatske reprezentacije. Navedene cijene odnose se i na odrasle osobe i na djecu, neovisno o dobi djeteta.

Uvjetne ulaznice

Ulaznice za eliminacijski dio natjecanja od osmine finala do finala su tzv. "uvjetne ulaznice", što znači da ako hrvatska reprezentacija ispadne u nekom od krugova natjecanja, kupcima ulaznica se vraća novac za ulaznice koje su kupili, a koje hrvatska reprezentacija neće igrati. U slučaju povrata novca, FIFA zadržava iznos od 10 dolara po osobi ili maksimalno 40 dolara po prijavi, za manipulativne troškove.

Način plaćanja i dostava

Prilikom ispunjavanja prijave za kupnju ulaznica, osim osobnih podataka, kupac je dužan upisati i podatke o kreditnoj kartici s koje će FIFA, u slučaju pozitivnog ishoda ždrijeba, naplatiti ulaznice. Kupac ne mora biti vlasnik kartice.

U cijenu je uključena dostava bez obzira na broj kupljenih ulaznica. FIFA će ulaznice dostavljati tijekom travnja i svibnja 2018. godine.

Osobe s invaliditetom

Cijene ulaznica za osobe s posebnim potrebama jednake su cijenama ulaznica 3. kategorije. Postoje četiri kategorije ulaznica:

1. Ulaznice za osobe u invalidskim kolicima (ulaznica uključuje besplatnu ulaznicu za osobnog pratitelja).

2. Osobe s ograničenom sposobnošću kretanja, slijepe i slabovidne osobe i druge osobe s invaliditetom (ulaznica uključuje besplatnu ulaznicu za osobnog pratitelja).

3. Osobe s invaliditetom sa psima vodičima ili s drugim potrebama za dodatni prostor (ulaznica uključuje besplatnu ulaznicu za osobnog pratitelja).

4. Za pretile osobe (indeks tjelesne mase veći od 35kg/m2) (ulaznica NE uključuje besplatnu ulaznicu za osobnog pratitelja).

Za sve navedene kategorije potrebno je priložiti odgovarajuću medicinsku dokumentaciju, a prijave se također rade putem Fifinog portala za ulaznice.

FAN ID

FAN ID ("navijačka iskaznica") je identifikacijski dokument koji će, prema zakonu zemlje domaćina morati imati svaki navijač u Rusiji. Na stadione će se moći ući isključivo s ulaznicom za utakmicu i FAN ID-em, pa je stoga OBVEZA svakog navijača osobno izvaditi taj dokument. Ne zaboravite podsjetiti i svoje goste o ovoj obvezi. Izrada i dostava navijačke iskaznice je besplatna.

Navijači se mogu prijaviti za FAN ID nakon što dobiju potvrdu o kupnji ulaznice, za utakmicu FIFA Svjetskog prvenstva. Detalji o izdavanju FAN ID-a dostupni su na www.fan-id.ru.

Navijačka iskaznica za vrijeme natjecanja omogućuje ulazak i izlazak iz Rusije BEZ VIZE. Osobe s navijačkom ulaznicom moći će ući u Rusiju 10 dana prije natjecanja, a izaći najkasnije do 10 dana nakon finalnog susreta.

Također, navijačka iskaznica moći će se koristiti za besplatni javni gradski prijevoz, kao i za određene međugradske željezničke linije. Za više informacija, posjetite www.fan-id.ru i www.transport2018.com.

Nedopušteno korištenje ulaznica

Zabranjena je preprodaja ulaznica te korištenje ulaznica u komercijalne svrhe (nagradne igre, turistički aranžmani, poklon paketi i dr.)

Korisne poveznice:

Fifin portal za ulaznice 
Pitanja i odgovori 
FAN ID 

 • Otvoren Uefin portal za povrat ulaznica za EURO 2020.

  05.05.2020.

  Otvoren Uefin portal za povrat ulaznica za EURO 2020.

  Nakon objave o odgodi Europskog prvenstva do ljeta 2021. godine u ožujku, UEFA je putem elektronske pošte informirala sve kupce ulaznica kako od 5. svibnja putem interneta mogu vratiti ulaznice te...

 • Nove informacije o ulaznicama za Europsko prvenstvo

  16.04.2020.

  Nove informacije o ulaznicama za Europsko prvenstvo

  Krovna europska nogometna organizacija UEFA u ožujku je objavila kako je ovogodišnje Europsko prvenstvo zbog epidemije koronavirusa odgođeno za 2021. godinu, a sada su dostupne i nove informacije za...

 • Informacije za vlasnike ulaznica za EURO

  17.03.2020.

  Informacije za vlasnike ulaznica za EURO

  Europska nogometna federacija obavještavat će vlasnike ulaznica za EURO o daljnjim koracima nakon odgode Europskog prvenstva. Po odgodi Europskog prvenstva za 2021. godinu, UEFA je objavila osnovne...

 • Ulaznice za susrete Vatrenih u Kataru u prodaji od 1. ožujka

  01.03.2020.

  Ulaznice za susrete Vatrenih u Kataru u prodaji od 1. ožujka

  Hrvatski nogometni savez obavještava navijače o početku prodaje ulaznica za nadolazeće prijateljske susrete Vatrenih u Kataru. Hrvatska nogometna reprezentacija nastupit će u ožujku na međunarodnom...

Učitaj više