Priopćenje za medije

Skupština HNS-a usklađena sa Zakonom o sportu i Sportskom inspekcijom

20.12.2017.

Skupština HNS-a usklađena sa Zakonom o sportu i Sportskom inspekcijom
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez ovim putem želi obavijestiti javnost kako je Sportska inspekcija izvršila inspekcijski nadzor nad primjenom odredbi Zakona u sportu u HNS-u 27. rujna 2017. godine.

Nakon provedenog inspekcijskog nadzora, sastavljen je zapisnik te je nakon uvida u relevantnu dokumentaciju utvrđeno da je Savez izmijenio odredbe Statuta na način da je iste uskladio s odredbama Zakona o sportu.

Jedina uputa koju je Sportska inspekcija tom prilikom dala jest da se održi sjednica Skupštine Saveza s novim ustrojem, a Savez će tu uputu primijeniti održavanjem sjednice Skupštine ovoga petka, 22. prosinca, u hotelu Sheraton.

Saziv ove Skupštine u potpunosti je usklađen s novim statutom Saveza koji Sportska inspekcija smatra usklađenim sa Zakonom o sportu.

Hrvatski nogometni savez, stoga, smatra neprimjerenim dovoditi u pitanje legitimitet ove Skupštine za što ne postoji niti jedan pravni argument.

Međutim, pojedinci, kao i dio medija, spremni su pokušati utjecati na institucije države u ostvarivanju vlastitih interesa, pa smo proteklih tjedana bili svjedoci niza izjava kao i autorskih tekstova u kojima se p(r)ozivaju država i politika na uplitanje u nogometna pitanja, premda je FIFA više puta jasno dala do znanja kako postupa prema državama u kojima se politika miješa u nogomet.

Duboko vjerujemo da se u Hrvatskoj to neće dogoditi, bez obzira na pojedinačne pokušaje da kroz politiku pokušaju ostvariti vlastite interese.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri