Darovna košara i poklon-paketi

NS Krapinsko-zagorske županije darovao Udrugu OSIT

11.01.2018.

NS Krapinsko-zagorske županije darovao Udrugu OSIT
Foto: Arhiva HNS

U sklopu akcije uručivanja darovnih košara potrebitima, na preporuku predsjednika HNS-a gospodina Davora Šukera, Nogometni savez Krapinsko-zagorske županije posjetio je Udrugu OSIT iz Krapine.

Uz darovnu košaru, Nogometni savez KZŽ osigurao je i prigodne poklon-pakete za članove Udruge OSIT te posjetio udrugu. U delegaciji su bili predsjednik županijskog saveza Stjepan Merkaš i tajnik Juraj Sirovec.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Krapina osnovana je 1978. godine za područje Krapinsko–zagorske županije. Trenutno okuplja 57 osoba (osobe s intelektualnim teškoćama, djeca s teškoćama u razvoju te članovi njihovih obitelji) radi poboljšanja kvalitete njihova života i integracije u lokalnu sredinu.

Foto: Arhiva HNS

Pruža pomoć i podršku članovima i njihovim obiteljima u rješavanju uočenih problema. Inicira i jača međusektorsku suradnju u svrhu poštovanja i provedbe postojećeg zakonodavstva, te donošenja novog u korist OSIT-a i njihovih obitelji. Pruža i razvija socijalne usluge za korisnike: poludnevni boravak za deset osoba s intelektualnim teškoćama, dva kluba za OSIT, provodi ciljane projekte i radionice, organizira aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, integraciju u društvo, uključuje korisnike u zbivanja lokalne sredine i volontere u rad s direktnim korisnicima te njeguje tradicijske vrijednosti Zagorja kroz glazbeno plesni izričaj i izradu unikatnih suvenira.

Udruga ima zaposlene tri stručne osobe na programu poludnevnog boravka koje financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Koristi usluge ugovornog financijskog servisa, vanjskih educiranih stručnjaka i volontera. Razvija partnerske odnose s Krapinsko-zagorskom županijom, jedinicama lokalne vlasti, osnovnim školama, Srednjom školom Krapina, Centrom za socijalnu skrb Krapina i srodnim udrugama.

Foto: Arhiva HNS

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri