Sport kao tema godine

Hrvatski nogometni savez sudjeluje na Noći muzeja

24.01.2018.

Hrvatski nogometni savez sudjeluje na Noći muzeja
Foto: Drago Sopta/HNS

Noć muzeja u Hrvatskoj se obilježava od 2005. godine, a kao jedan od partnera ove godine sudjeluje i Hrvatski nogometni savez.

Sudjelovanje Saveza sukladno je ovogodišnjoj temi: Muzeji i sport. Hrvatsko muzejsko društvo sportsku temu izabralo je u želji da poveća zastupljenost hrvatske sportske baštine u muzejskim zbirkama, a izložbene predmete o bogatoj povijesti hrvatskog nogometa u petak 26. siječnja moći će se pronaći na nekoliko lokacija.

Povodom Noći muzeja, vrata Informativno-multimedijskog centra HNS-a „Budi ponosan“ bit će otvorena do ponoći. Posjetitelji centra imat će priliku razgledati stalni postav o povijesti hrvatskog nogometa izvan uobičajenog radnog vremena centra, te sudjelovati u nagradnoj igri i osvojiti ulaznice za neku od domaćih utakmica A-reprezentacije.

Hrvatski nogometni savez na Noći muzeja sudjeluje je i kroz novu izložbu na temu Vječna igra – tisućljetna povezanost nogometa, kulture, arhitekture i dizajna, koja je nastala u suradnji s Hrvatskim prirodoslovnim muzejem. Izložba će biti dostupna u prostorima Hrvatskog prirodoslovnog muzeja od 26. siječnja do 18. veljače, a povodom Noći muzeja možete je posjetiti od 18:00 do 01:00. Više informacija o izložbi može se pronaći na stranicama Noći muzeja i Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

Posjetitelji Noći muzeja pronaći će Hrvatski nogometni savez i na Zagrebačkom velesajmu, gdje će se nogometni artefakti prikazivati kao dio izložbe Zagrebačke športske priče koju organizira Zagrebački holding. Za posjetitelje Velesajma pripremljen je bogat interaktivni program, zabavno sportsko natjecanje pod imenom Holdingova sportijada, te druženje s istaknutim sportskim ličnostima.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri