Smotra u Poreču

Održan 23. seminar futsalskih sudaca i kontrolora

05.02.2018.

Održan 23. seminar futsalskih sudaca i kontrolora
Foto: Marijan Dobrović

U porečkom hotelu Valamar Diamant održan je 23. seminar sudaca jedinstvene liste Prve i Druge HMNL te 4. seminar kontrolora Prve HMNL.

Seminarom je rukovodila Komisija u sastavu Ante Kulušić, Draženko Kovačić, Ivan Novak, Edi Šunjić i Marijan Dobrović u suradnji sa stručnim suradnicima, a kao gosti su ga posjetili i Marijan Kustić, direktor HNS-a za natjecanje i infrastrukturu, te Boris Durlen, član Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku. Operativnim dijelom seminara rukovodio je voditelj Odjela nogometnih sudaca Ivan Košutić. Seminar, kojem su prisustvovali 51 sudac i jedna sutkinja, otvoren je zajedničkim fotografiranjem, te analizom suđenja prvenstvenih utakmica Prve i Druge HMNL koje su odigrane u prvom dijelu sezone 2017./2018.

Foto: Marijan Dobrović

Obavljena je teorijska provjera sudaca iz poznavanja Pravila nogometne igre, pri čemu su svi suci zadovoljili, te tjelesna provjera pod vodstvom fitness trenera sudaca Draženka Kovačića, pri čemu četiri suca nisu zadovoljila. Održana su i dva predavanja: stručno predavanje Ivana Novaka, kontrolora/instruktora Fife i Uefe za suce u futsalu, te predavanje o prvoj pomoći na terenu koje je održao dr. Tomislav Vlahović.

Seminar je završio donošenjem zaključaka i izvješća o postignutim rezultatima, te dodatnim napucima o očekivanom ozbiljnom pristupu, pridržavanje i primjeni Pravila nogometne igre te timskom radu sudaca na terenu. Predstavljena su i nova pravila po kojima kontrolori sudaca trebaju ocjenjivati suce za prezentaciju tijekom utakmice.

Foto: Marijan Dobrović

Na seminaru su dodijeljeni FIFA znakovi međunarodnim sucima Saši Tomiću, Nikoli Jeliću, Andreju Topiću i Vedranu Babiću.

Dodijeljene su diplome saveznim instruktorima/kontrolorima futsala Ivanu Novaku, Mateu Beusanu, Ediju Šunjiću i Marijanu Dobroviću, kao i diplome saveznim instruktorima futsala Milanu Bergeru, Danijelu Janoševiću, Nikoli Petiru, Marinku Čosiću i Ivici Blaževiću.

Saša Tomić, koji je proglašen najboljim sucem na svijetu za 2017. godinu po anketi Futsal Planeta, na poklon je dobio hrvatski dres sa svojim imenom.

Foto: Marijan Dobrović

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri