Podizanje lokalne i državne razine

U Medulinu održan kamp ženskih selekcija U-17 i U-19

06.02.2018.

U Medulinu održan kamp ženskih selekcija U-17 i U-19
Foto: Drago Sopta/HNS

Medulin je od 1. do 3. veljače ugostio zimski kamp za nogometašice do 17 i do 19 godina starosti.

U vrhunskim uvjetima u Medulinu, tijekom kampa održani su predviđeni zajednički treninzi, dok je posljednjeg dana zbog izrazito lošeg vremena odrađen trening u teretani, uz sastanke na temu tehnike, taktike i kondicijske pripreme. 

Stručni stožer za uzrast do 17 godina činili su izbornica Tihana Nemčić i treneri Branka Juhas, Robert Krznarić i Hrvoje Goričanec, dok su u stožeru U-19 bili izbornik Hrvoje Matijević i treneri Stella Gotal i Radoslav Tomas. Krešimir Jaklin bio je trener vratarki za oba uzrasta.

Foto: Drago Sopta/HNS

Branka Juhas (Osijek), Hrvoje Goričanec (Varaždin), Radoslav Tomas (Split), Tihana Nemčić (Zagreb) i Hrvoje Matijević (Rijeka) aktivno su sudjelovali u radu kampa i kao regionalni instruktori za ženski nogomet, s ciljem podizanja lokalne, a potom i državne razine tog sporta u Hrvatskoj.

Glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Sreten Ćuk odradio je nekoliko kvalitetnih sastanaka vezanih za razvoj ženskog nogometa, a kamp su posjetili i direktor natjecanja i infrastrukture HNS-a Marijan Kustić, koordinator natjecanja i grassroots manager Neven Šprajcer te viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić.

Foto: Drago Sopta/HNS

"Želio bih se zahvaliti Hrvatskom nogometnom savezu koji nam je omogućio održavanje ovog kampa. Uspjeli smo ostvariti sve što smo i planirali, izuzev onoga što su nam poremetile vremenske nepogode, no i to smo prebrodili. Zamjetno je da Hrvatska u ženskom nogometu posjeduje talent, no potrebno nam je još više kvalitetnog rada unutar klubova kako bi te djevojke dosegle ono što svi želimo, a to je viša razina igre. Posvetimo li se svi zajedno tome, mislim da ćemo uspjeti jer djevojke uistinu pokazuju izniman talent", istaknuo je izbornik seniorske reprezentacije Božidar Miletić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri