Donacija dresova

Podrška Vatrenima iz Tanzanije

13.03.2018.

Podrška Vatrenima iz Tanzanije

Hrvatski nogometni savez donirao je dresove školskom nogometnom klubu u afričkoj državi Tanzaniji, a mladi učenici i njihov trener uzvratili su videom podrške.

HNS je donaciju organizirao u suradnji s udrugom Class by Class i njezinim predsjednikom Zoranom Jagecom. Cilj udruge jest izgradnja i obnavljanje škola u najsiromašnijim dijelovima Afrike, gdje su mladim učenicima potrebne ne samo učionice, već i školski pribor te sportski rekviziti.

Dresovi su dodijeljeni srednjoškolskom nogometnom klubu iz pokrajine Rujewe, koja se nalazi na zapadu Tanzanije. Iako klub službeno igra pod nazivom srednje škole koju pohađaju igrači, zbog prepoznatljivih dresova postali su poznatiji pod imenom Kroasia (tj. Hrvatska na svahiliju).

Trener i igrači nogometnog kluba u kratkom su se videu na svahiliju zahvalili za donaciju dresova, čestitali hrvatskoj reprezentaciji na plasmanu na Svjetsko prvenstvo te im poželjeli što bolji rezultat u Rusiji.

Više informacija o radu i projektima udruge Class by Class može se pronaći na njihovoj web-stranici te na Facebook profilu udruge.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri