Gallini Cup

Hrvatska U-17 izborila finale turnira u Italiji

02.04.2018.

Hrvatska U-17 izborila finale turnira u Italiji
Foto: Arhiva HNS

Mlade Hrvatice pod vodstvom izbornice Tihane Nemčić u odličnom su se svjetlu prezentirale na Gallini Cupu te izborile plasman u samo finale.

Nakon uvjerljivog prolaska kroz skupinu (9:0 protiv Sevlieva i 2:0 protiv Venezije), hrvatska ženska reprezentacija do 17 godina u četvrtfinalu je prijateljskog Gallini Cupa u talijanskom Pordenoneu zaigrala protiv Empolija te ponovno pobijedila bez primljenog pogotka (4:0).

Za Hrvatsku su pogađale Miočinović, Dugandžić, Martinović i Lucić, a u polufinalu je rezultat protiv Tavagnacca bio neriješenih 1:1, pri čemu se u strijelce opet upisala Lucić. Pristupilo se stoga raspucavanju s bijele točke, a Hrvatice su bile uspješnije (4:3) zahvaljujući preciznosti Šipoš, Domazet, Verbanac i Pranješ.

U borbi za trofej Hrvatska U-17 odmjerila je snage s predstavnikom Nizozemske, VV Alkmaarom, no bez dvije kartonirane i tri ozlijeđene reprezentativke do konačnog se slavlja ipak nije moglo - Nizozemke su bile bolje rezultatom 4:0.

Međutim, izabranice Tihane Nemčić kući se vraćaju dignute glave, ponosne na uspjeh i karakter koji su igračice pokazivale tijekom cijelog turnira.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri