Kvalifikacije za SP na Stanovima

Hrvatice vjeruju podršci zadarske publike: "Pobjeda zamah za budućnost"

03.04.2018.

Hrvatice vjeruju podršci zadarske publike: "Pobjeda zamah za budućnost"
Foto: Drago Sopta/HNS

Povodom odigravanja kvalifikacijskih utakmica za odlazak na SP u Zadru, protiv Ukrajine i Mađarske, održana je konferencija za medije.

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija nastavit će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo utakmicama protiv Ukrajine i Mađarske u Zadru. Ukrajinke će na Stanovima gostovati u četvrtak, 5. travnja s početkom u 17:00 sati, a Mađarice u ponedjeljak, 9. travnja, također s početkom u 17:00 sati.

Za te utakmice kandidiraju Izabela Lojna (Osijek), Mateja Andrlić (Osijek), Fatjesa Gegollaj (Rijeka), Leonarda Balog (Split), Monika Conjar (Split), Anela Lubina (Split), Mihaela Horvat (Split), Doris Bačić (Anderlecht), Matea Bošnjak (Bayer Leverkusen), Kristina Šundov (Basel), Laura Kopić (Dinamo), Iva Landeka (Rosengard), Stephanie Bukovec (PEC Zwolle), Isabella Dujmenović (SKN St. Pölten), Josipa Bokanović (Bayer Leverkusen), Sandra Žigić (USV Jena), Martina Lončar (Colgate University), Maja Joščak (Osijek), Ana Dujmović (Split), Helena Spajić (Rijeka) i Janja Čanjevac (Split).

Uz izbornika Božidara Miletića, u stručnom su stožeru još trener Mate Prskalo, trener vratarki Krešimir Jaklin, kondicijski trener Jure Perković, liječnica Antea Buterin, fizioterapeutkinja Iva Meglajec, ekonom Verica Medved i tajnik Denis Lukša.

"Imamo određenih problema s obzirom da opet nismo kompletni, što smatram prvim preduvjetom za što bolji rezultat, ali u zadnje nas vrijeme prati taj peh i svaku utakmicu moramo igrati u drugačijem sastavu. Ipak, vjerujem da su ove djevojke spremne za veliki rezultat, a to je pobjeda koju svi želimo i koja bi hrvatskom ženskom nogometu donijela veliki zamah za budućnost. Ne smijemo biti nerealni, Ukrajina je ipak favorit, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo je iznenadili, kao što smo uspjeli na gostovanju. Tada je doduše to bilo lakše jer nas sada shvaćaju ozbiljnije, ali i to nam je priznanje za kvalitetan posao u prvoj utakmici", najavio je izbornik Miletić.

Reprezentativke i stručni stožer nadaju se podršci sa zadarskih tribina.

"Izvući ćemo 100 posto, ali za pobjedu ćemo trebati 120 posto, a tih dodatnih 20 očekujem od zadarske publike. Cure su zaslužile potporu - u ženskom nogometu rijetko zaigramo pred punim stadionom, a uvjeren sam da je jednako zanimljiv kao i muški. Tko dođe barem jedanput, lako bi se mogao 'zaraziti' ženskim nogometom i početi dolaziti i na prvenstvene utakmice. Neka se djevojke osjećaju ugodno i tako ostvaruju što bolje rezultate. U Zadru se dogodio boom ženskog nogometa uz klub Donat, koji okuplja više od stotinu nogometašica, pa neka i one dođu vidjeti visoku razinu igre Ukrajine, ali i Hrvatske", dodao je Miletić.

Čuvarica hrvatske mreže Doris Bačić nada se i da će vremenske prilike dopustiti stvaranje pravog navijačkog ugođaja.

"Nadam se samo da u obje utakmice neće biti kiše kao prošli puta u Zadru, te da će nas doći podržati veliki broj ljudi. Treba nam njihova pomoć, a pamtimo da su nas došli podržati čak i u tom kišnom ogledu s Bosnom i Hercegovinom. Obećajem da ćemo sve dati maksimum od sebe", rekla je

Organizacija će biti besprijekorna, istaknuo je Svetko Ćustić, direktor NK Zadar.

"Sretni smo što smo dobili organizaciju i što smo domaćini hrvatskim reprezentativkama. Trudimo se i trudit ćemo se još i više da bi sve izgledalo kao što Zadar zaslužuje. Nadam se dobrom rezultatu i siguran sam u dobru posjetu, kako bismo pomogli našoj reprezentaciji da ostvari uspjeh".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri