Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > Licenciranje

Odrađeni sastanci i savjetovanja klubova

Predane molbe u
središnjem postupku
licenciranja klubova

04.04.2018.
Predane molbe u središnjem postupku licenciranja klubova
foto: HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • Weibo
 • RSS

Kao dio Središnjeg postupka licenciranja klubova za natjecateljsku godinu 2018./19. i Standarda UEFA-e koji regulira sustav licenciranja klubova, HNS-ov Odjel za licenciranje klubova održao je i ove godine, od siječnja do ožujka 2018. godine, bilateralne sastanke s predstavnicima 29 klubova, od ukupno 31 kluba koliko ih je podnijelo molbe za UEFA Licencu, Licencu za I. HNL ili II. HNL.

Na sastancima se razgovaralo o specifičnim temama, izazovima ili planovima svakog od klubova, a s ciljem potpore klubovima da što kvalitetnije ispune uvjete tj. kriterije Pravilnika o licenciranju klubova HNS-a. Također se razgovaralo i o temama koje se tiču općeg poslovanja klubova. Predstavnici klubova informirani su o stanju i specifičnostima europskog klupskog nogometa te mjestu i ulogama koje u tom kontekstu imaju hrvatski prvoligaški klubovi.

Najviše je vremena, razumljivo, bilo posvećeno financijskim pitanjima, iako se razgovaralo i o sportskim, infrastrukturnim, pravnim i kriterijima stručnog osoblja i administracije.

foto: HNS

Predstavnici klubova iskazali su iznimno zadovoljstvo ovakvim načinom komunikacije, što potvrđuju rezultati ankete o zadovoljstvu koje Odjel za licenciranje HNS-a provodi s klubovima – tražiteljima licence svake godine nakon okončanog Središnjeg postupka.

Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku 2018./19. godinu je u punom jeku. Klubovi su dostavili i dostavljaju opsežnu dokumentaciju iz pet skupina kriterija, stručnjaci Odjela za licenciranje (po svakoj skupini kriterija) ocjenjuju ispunjenje kriterija te sukladno propisanoj proceduri savjetuju tražitelje licence kako ispuniti pojedine kriterije, ako im to nije uspjelo „od prve“.

Odluke o licencama na natjecateljsku godinu 2018./19. Komisija za licenciranje donijet će do 20. travnja 2018. godine. Odluke u prvom stupnju bit će objavljene nakon 23. travnja 2018. godine.

Konačne odluke po žalbama na odluke Komisije do 20. svibnja 2018. donosi Žalbeno tijelo, a koje će biti objavljene do 25. svibnja 2018.

U nastavku se daje pregled klubova koji su podnijeli molbe za UEFA Licencu, Licencu za I. i/ili II. HNL za natj. 2018/19. godinu:

 • Završen središnji postupak licenciranja

  17.06.2020.

  Završen središnji postupak licenciranja

  U skladu s Pravilnikom o licenciranju klubova HNS-a (HNS-ov Glasnik 53/2019 od 26.studenoga 2019.), i Uefinim Pravilnikom o licenciranju klubova i financijskom fair-playu (izdanje 2018.), Hrvatski...

 • Završen središnji postupak licenciranja u prvom stupnju

  20.05.2020.

  Završen središnji postupak licenciranja u prvom stupnju

  Hrvatski nogometni savez kao davatelj licence u prvom je stupnju završio Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku 2020./21. godinu za Uefina klupska natjecanja, uključujući UEFA Ligu...

 • Održana radionica o licenciranju klubova

  20.02.2020.

  Održana radionica o licenciranju klubova

  U Zagrebu je 19. veljače održana radionica pod nazivom "Hrvatski klupski nogomet: danas za sutra" za klubove Prve i Druge hrvatske nogometne lige, klubove Treće hrvatske nogometne lige koji su...

 • Središnji postupak licenciranja klubova u punom jeku

  13.02.2020.

  Središnji postupak licenciranja klubova u punom jeku

  Sedamnaesti središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku 2020/21. godinu započeo je 31. prosinca 2019. godine. Središnji postupak licenciranja klubova provodit će se u skladu s...

Učitaj više