Razvojni turnir u Zenici

Hrvatska U-16 na jedanaesterce svladala Bosnu i Hercegovinu

11.04.2018.

Hrvatska U-16 na jedanaesterce svladala Bosnu i Hercegovinu
Foto: HNS

U svom prvom nastupu na Uefinom razvojnom turniru u Bosni i Hercegovini, hrvatska reprezentacija do 16 godina nadjačala je nacionalnu selekciju domaćina.

U-16: BOSNA I HERCEGOVINA - HRVATSKA 5:6 (1:1, 1:0 - 11m)
Uefin razvojni turnir, Zenica.

Strijelci: 1:0 - Jusupović (27'), 1:1 - Brekalo (44')

Hrvatska: Čavlina, Unušić, Franceković, Starčić, Gvardiol, Tomek (od 56' Vidović), Biuk (od 41' Brekalo), Groznica (od 56' Beljo), Branšteter (od 41' Soldo), Sučić, Jurčec. Izbornik: P. Krpan.

Hrvatska nogometna reprezentacija za uzrast do 16 godina, pod vodstvom izbornika Petra Krpana, otvorila je razvojni turnir u Zenici odigravši neriješenih 1:1 protiv Bosne i Hercegovine te potom pobijedila boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Za vodstvo domaćina pogodio je Jusupović u prvom dijelu, a izjednačenje je donio Brekalo početkom drugog dijela, nakon što je na poluvremenu zamijenio Biuka.

Mladi su Hrvati naposljetku u sedam serija pogodili pet udaraca s bijele točke (Beljo, Sučić, Vidović, Gvardiol i Franceković), a Bosna i Hercegovina precizna je bila u četiri navrata.

U drugoj utakmici prvog kola Makedonija je pobijedila Azerbajdžan 2:0, a u drugom kolu Hrvatska U-16 igra protiv Azerbajdžana (13. lipnja, 13:00).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri