Robert Kovač pomoćni trener

Niko Kovač na ljeto preuzima Bayern

13.04.2018.

Niko Kovač na ljeto preuzima Bayern
Foto: Drago Sopta

Nekadašnji izbornik hrvatske reprezentacije, Niko Kovač, od naredne će sezone sjediti na klupi svjetskog nogometnog giganta, Bayerna iz Münchena.

U petak je potvrđeno kako će treniranje prve momčadi Bayerna od sljedeće sezone preuzeti 46-godišnji Niko Kovač, bivši izbornik Vatrenih, zajedno sa svojim bratom i pomoćnikom, dvije godine mlađim Robertom.

Braća Kovač do kraja će sezone ostati na svom sadašnjem poslu, na klupi Eintrachta iz Frankfurta, s kojim se odličnim nastupima u Bundesligi bore za plasman u europska natjecanja.

S Bayernom su dogovorili suradnju do 2021. godine. "Jako nam je drago što smo osigurali usluge Nike Kovača kao novog trenera Bayerna. Igrao je za Bayern, pozna upravu i klupske strukture, te DNA kluba. Uvjereni smo da je upravo on pravi izbor za Bayernovu budućnost", rekao je sportski direktor Bavaraca, Hasan Salihamidžić.

Niko Kovač za Bayern je nastupao od 2001. do 2003. godine te postigao tri pogotka, a zajedno s bratom Robertom, dugogodišnjim braničem Vatrenih osvojio je naslov prvaka Njemačke i Interkontinentalni kup.

Trenersku je karijeru Niko Kovač započeo u Red Bullu iz Salzburga, a 2012. godine preuzeo je mladu hrvatsku reprezentaciju. Krajem 2013. godine postao je izbornik seniorske nacionalne selekcije i osigurao plasman na SP u Brazilu, a 2015. godine naslijedio ga je Ante Čačić. U Eintrachtu je od ožujka 2016. godine.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri