Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Manjine

Protiv nasilja i diskriminacije

Deveti nogometni
kamp nacionalnih
manjina u Puli

18.04.2018.
Deveti nogometni kamp nacionalnih manjina u Puli
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Ovoga petka u Puli će biti održan deveti nogometni kamp nacionalih manjina. 

Svjetska organizacija Roma i Hrvatski nogometni savez organiziraju deveti nogometni kamp nacionalnih manjina na kojem će djeca i mladi naučiti više o važnosti nogometa u promicanju zajedništva i tolerancije. Kamp će biti održan 20. travnja 2018. godine na stadionu Aldo Drosina u Puli, a očekuje se da će u akciji protiv diskriminacije i nasilja sudjelovati više od 200 djevojčica i dječaka, uključujući lokalnu djecu, djecu pripadnike nacionalnih manjina te djecu s poteškoćama u razvoju. 

Podršku devetom nogometnom kampu nacionalnih manjina izrazili su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te Nogometni savez županije Istarske, kao i gradonačelnik Pule Boris Miletić te župan Istarske županije Valter Flego.

Podsjećamo, kampovi nogometnih manjina u organizaciji HNS-a i Svjetske organizacije Rome proglašeni su 2016. jednim od tri najbolja grassroots projekta u Europi od strane Uefe, a prošle godine projekt je dobio nagradu Uefine Zaklade za djecu.

 
Učitaj više

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Slovačka

16.11.2019.

Rujevica, Rijeka