Protiv Azerbajdžana i Makedonije

Dvije pobjede Hrvatske U-16 na Uefinom razvojnom turniru

24.04.2018.

Dvije pobjede Hrvatske U-16 na Uefinom razvojnom turniru
Foto: HNS

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija zaključila je nastup na Uefinom razvojnom turniru u Zenici pobjedom protiv Makedonije, nakon što je na jedanaesterce svladala Azerbajdžan.

Hrvatska U-16 u prvom je kolu Uefinog razvojnog turnira poražena od Bosne i Hercegovine 2:1, a u drugom se kolu na terenima trening-centra NFSBiH u Zenici sastala s vršnjakinjama iz Azerbajdžana.

Mlade su Hrvatice protiv Azerbajdžana zaigrale u sastavu Mandić, Knežević, Previšić (od 68' Ciglević), Pranješ, Vrbanac, Šipoš (od 74' Martinović), Lucić, Petarić, Miočinović (od 68' Ahmeti), Kalaj i Mišković, a u remiju 1:1 precizna je bila Pranješ u 41. minuti.

Izabranice Tihane Nemčić potom su slavile boljim izvođenjem jedanaesteraca (4:3), pri čemu su svoje pokušaje s bijele točke realizirale Vrbanac, Martinović i Kalaj.

Treće, posljednje kolo Hrvatskoj je donijelo okršaj s Makedonkama te pobjedu 3:1, u kojoj su se u listu strijelaca upisale Vrbanac (7', 25') te Martinović (10'). Počasni pogodak za Makedoniju postigla je Velkova (32'). 

Hrvatska je protiv Makedonije igrala u sastavu Vidović, Ciglević (od 76' Mišković), Pranješ, Vrbanac, Šipoš (od 41' Domazet), Martinović (od 36' Miočinović), Petarić, Kalaj (od 41' Gajić), Jović, Golubičić, Ahmeti (od 69' Lucić). 

Prvo je mjesto naposljetku osvojila reprezentacija domaćina, Bosne i Hercegovine, koja je u posljednjem kolu nadjačala Azerbajdžan 2:1. 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri