Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Manjine

Na stadionu Aldo Drosina

U Puli održan deveti
kamp nacionalnih
manjina

23.04.2018.
U Puli održan deveti kamp nacionalnih manjina
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski nogometni savez i Svjetska organizacija Roma zajednički su organizirali devet nogometni kamp nacionalnih manjina na stadionu Aldo Drosina u Puli.

Kamp se održao 20. travnja 2018. godine, a u njemu je sudjelovalo više od 250 djevojčica i dječaka svih nacionalnosti iz Istarske županije, uključujući djecu iz pulske Škole za odgoj i obrazovanje te jednog azilanta iz Pakistana.

"Nije slučajno da se deveti nogometni kamp nacionalnih manjina održava upravo u Puli, gradu koji je prepoznat kao sredina koja njeguje tolerancije, suživot i različitost te poštuje prava pripadnika svih nacionalnih manjina", izjavio je pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom otvorenja kampa, ističući time važnost promicanja zajedništva i tolerancije među mladima.

Uz načelnika Policijske uprave istarske Alena Klabota, otvorenju su nazočili predsjednik Svjetske organizacije Roma Toti Dedić te suorganizator Elmir Mehmedović, kao i predsjednik Nogometnog saveza županije Istarske Igor Žiković te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić-Marjanović.

 
Učitaj više