Predstavnik Uefe u HNS-u

Rune Pedersen u kontroli provedbe Uefine sudačke konvencije

26.04.2018.

Rune Pedersen u kontroli provedbe Uefine sudačke konvencije
Foto: Drago Sopta/HNS

U prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza, 24. i 25. travnja 2018. godine, gostovao je Rune Pedersen kao predstavnik Europske nogometne federacije, povodom kontrole provedbe Uefine sudačke konvencije.

Sastancima s Runeom Pedersenom prisustvovali su izvršni predsjednik Damir Vrbanović, predsjednik Komisije nogometnih sudaca Ante Kulušić, voditelj sudačkog odjela Ivan Košutić, nacionalni referent za razvoj suđenja Igor Pristovnik, član komisije i voditelj Talent i mentor programa sudaca Ante Vučemilović Šimunović, član komisije Domagoj Vučkov, sudački instruktor u Primorsko-goranskoj županiji Šime Vukić i sudac HT Prve lige Ivan Vučković.

Teme sastanaka bile su stanje i razvoj suđenja kako na nacionalnoj razini tako i u županijama, provedba Uefine sudačke konvencije u Hrvatskoj, liste sudaca i kontrolora suđenja HT Prve lige, edukacija sudaca i sudačkih instruktora, sudački i fitness-instruktori po županijama, tehnologija u suđenju i edukaciji, razvoj ženskih sutkinja te futsal sudaca.

Utvrđeno je da je sudačka komisija IO HNS-a napravila dobre pomake u posljednjih godinu dana glede provedbe sudačke konvencije (transparentnost i pokretanje TV-emisije, rad na seminarima te edukacija sudaca i kontrolora sudaca, edukacija sudačkih i fitness-sudačkih instruktora, praćenje talentiranih sudaca). U završnom govoru Pedersen je naglasio kako ima nekoliko stvari koje treba poboljšati (brojnost na listama sudaca i kontrolora, talent i mentor program).

S obzirom na dosadašnji rad, Pedersen je izrazio zadovoljstvo u primjeni Uefine sudačke konvencije te u ispravnosti u radu. Predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a i ostali članovi zahvalili su mu na dolasku i konstruktivnoj komunikaciji, a posebno na podršci koju HNS i hrvatski suci dobivaju od Uefe.

Foto: Drago Sopta/HNS

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri