Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > Središta

HNS podržao manifestaciju

Olimpijski festival
dječjih vrtića u
Varaždinu, Karlovcu i
Osijeku

16.05.2018.
Olimpijski festival dječjih vrtića u Varaždinu, Karlovcu i Osijeku
foto: Alan Srčnik
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • Weibo
 • RSS

U Varaždinu, Osijeku i Karlovcu održani su Olimpijski festivali dječjih vrtića, s ciljem promocije istinskih vrijednosti sporta, poput fair-playa, ravnopravnosti i zabave, zatim bavljenja tjelesnom aktivnošću, a pružena je podrška Vatrenima uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Osijek

foto: Alan Srčnik

U organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, sportskih zajednica Osječko-baranjske županije, zajednica sportskih udruga grada Osijeka i Osječkog školskog sportskog saveza održan je 17. po redu Olimpijski festival dječjih vrtića Osječko-baranjske županije. 

Na festivalu održanom u četvrtak, 10. svibnja, prisustovalo je više od 400 djece predškolskog uzrasta koji su se natjecali u nekoliko atletskih disciplina i nogometu.

Na nogometnom je turniru sudjelovalo 11 muških i sedam ženskih ekipa. Igralo se 2x5 minuta, a do pobjednika se došlo kup-sustavom, na ispadanje. Hrvatski nogometni savez podržao je ovu hvalevrijednu manifestaciju te podijelio prigodne darove (lopte, kape, privjesci, posteri i sl.).

foto: Alan Srčnik

Olimpijadu za najmlađe otvorio je osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, a plamen je zapalio poznati hrvatski olimpijac u skoku s motkom, Ivan Horvat.

Prisutnu su delegaciju domaćina činili, između ostalih, Zvjezdana Tuma Pavlov, članica Vijeća HOO, zatim zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović te druga poznata sportska lica iz grada na Dravi.

foto: Alan Srčnik

Delegaciju HNS-a predvodio je Ante Vučemilović-Šimunović, dopredsjednik HNS-a i član Izvršnog odbora, glavni instruktor Središta Osijek i izbornik reprezentacije U-17 Petar Krpan, te grassroots manager Antonio Grahovac.

Festival je namijenjen najmlađim sportašima pri čemu se promiču istinske vrijednosti sporta, poput fair-playa, ravnopravnosti i zabave, a manifestaciju je obilježio i naglasak na važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću.

foto: Alan Srčnik

foto: Alan Srčnik

foto: Alan Srčnik

Karlovac

17. po redu Olimpijski festival dječjih vrtića Karlovačke županije održan je u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednice športova Karlovačke županije i Školskog sportskog saveza Karlovačke županije.

Festival je održan u utorak, 15. svibnja, a sudjelovalo je oko 300 djece predškolskog uzrasta iz osam vrtića Karlovačke županije, koji su se natjecali u sedam atletskih disciplina i nogometu. Na turniru u nogometu je sudjelovalo po osam muških i ženskih ekipa, koji su se natjecali kup-sustavom.

foto: Arhiva HNS

Olimpijadu su otvorile dožupanica Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica za sport Marija Medić. Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza predvodio je grassroots manager Antonio Grahovac, te u ime Nogometnog saveza Karlovačke županije predsjednik Dario Mrzljak i glavni tajnik Tomislav Kuzman.

Hrvatski nogometni savez i ovu je akciju podržao prigodnim darovima za sudionike.

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

Varaždin

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina pokretač je manifestacije Olimpijski festival dječjih vrtića, koju je prihvatio Hrvatski olimpijski odbor, te se danas organizira diljem Hrvatske.

foto: Arhiva HNS

17. olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina održava se od 10. do 17. svibnja, a kao i svake godine mališani su se kreativno izrazili na likovnoj radionici čija tema je bila Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Svoje likovno viđenje nogometa i neizostavno, hrvatske nogometne reprezentacije, dali su mališani iz 11 dječjih vrtića.

Završnica olimpijskog festivala na rasporedu je u četvrtak, 17. svibnja 2018. godine, od 16:00 sati u Sportskom centru Sloboda.

foto: HNS

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

 

 • Gabrijelina utakmica života

  20.05.2022.

  Gabrijelina utakmica života

  Prije sedam godina tada šestogodišnja Gabrijela “zapalila” je društvene mreže zahvaljujući videouratku koji je uoči Božića spontano nastao kao vapaj da se u njezin klub uključi više djevojčica kako...

 • Održan sastanak s tajnicima i instruktorima nogometnih Središta

  04.05.2022.

  Održan sastanak s tajnicima i instruktorima nogometnih Središta

  Koordinator natjecanja Neven Šprajcer, glavni instruktor Petar Krpan i administrator natjecanja mlađih uzrasta Hrvoje Hrkač održali su sastanak s tajnicima i instruktorima nogometnih Središta.  ...

 • Održan sastanak instruktora središta HNS-a

  23.02.2022.

  Održan sastanak instruktora središta HNS-a

  U utorak su održani “online” sastanci instruktora nogometnih središta Hrvatskog nogometnog saveza za ženski i muški nogomet.   Na sastanku su prisustvovali glavni instruktor, Petar Krpan, tehnički...

 • Video: U Medulinu održan zimski kamp HNS-a za mlađe uzraste

  10.12.2021.

  Video: U Medulinu održan zimski kamp HNS-a za mlađe uzraste

  U Medulinu je od 6. do 10. prosinca održan zimski kamp Hrvatskog nogometnog saveza, koji je okupio stotinjak reprezentativnih kandidata u uzrasnim kategorijama do 15 i 16 godina kod dječaka, odnosno...

Učitaj više