Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > Središta

HNS podržao manifestaciju

Olimpijski festival
dječjih vrtića u
Varaždinu, Karlovcu i
Osijeku

16.05.2018.
Olimpijski festival dječjih vrtića u Varaždinu, Karlovcu i Osijeku
foto: Alan Srčnik
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • Weibo
 • RSS

U Varaždinu, Osijeku i Karlovcu održani su Olimpijski festivali dječjih vrtića, s ciljem promocije istinskih vrijednosti sporta, poput fair-playa, ravnopravnosti i zabave, zatim bavljenja tjelesnom aktivnošću, a pružena je podrška Vatrenima uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Osijek

foto: Alan Srčnik

U organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, sportskih zajednica Osječko-baranjske županije, zajednica sportskih udruga grada Osijeka i Osječkog školskog sportskog saveza održan je 17. po redu Olimpijski festival dječjih vrtića Osječko-baranjske županije. 

Na festivalu održanom u četvrtak, 10. svibnja, prisustovalo je više od 400 djece predškolskog uzrasta koji su se natjecali u nekoliko atletskih disciplina i nogometu.

Na nogometnom je turniru sudjelovalo 11 muških i sedam ženskih ekipa. Igralo se 2x5 minuta, a do pobjednika se došlo kup-sustavom, na ispadanje. Hrvatski nogometni savez podržao je ovu hvalevrijednu manifestaciju te podijelio prigodne darove (lopte, kape, privjesci, posteri i sl.).

foto: Alan Srčnik

Olimpijadu za najmlađe otvorio je osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, a plamen je zapalio poznati hrvatski olimpijac u skoku s motkom, Ivan Horvat.

Prisutnu su delegaciju domaćina činili, između ostalih, Zvjezdana Tuma Pavlov, članica Vijeća HOO, zatim zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović te druga poznata sportska lica iz grada na Dravi.

foto: Alan Srčnik

Delegaciju HNS-a predvodio je Ante Vučemilović-Šimunović, dopredsjednik HNS-a i član Izvršnog odbora, glavni instruktor Središta Osijek i izbornik reprezentacije U-17 Petar Krpan, te grassroots manager Antonio Grahovac.

Festival je namijenjen najmlađim sportašima pri čemu se promiču istinske vrijednosti sporta, poput fair-playa, ravnopravnosti i zabave, a manifestaciju je obilježio i naglasak na važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću.

foto: Alan Srčnik

foto: Alan Srčnik

foto: Alan Srčnik

Karlovac

17. po redu Olimpijski festival dječjih vrtića Karlovačke županije održan je u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednice športova Karlovačke županije i Školskog sportskog saveza Karlovačke županije.

Festival je održan u utorak, 15. svibnja, a sudjelovalo je oko 300 djece predškolskog uzrasta iz osam vrtića Karlovačke županije, koji su se natjecali u sedam atletskih disciplina i nogometu. Na turniru u nogometu je sudjelovalo po osam muških i ženskih ekipa, koji su se natjecali kup-sustavom.

foto: Arhiva HNS

Olimpijadu su otvorile dožupanica Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica za sport Marija Medić. Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza predvodio je grassroots manager Antonio Grahovac, te u ime Nogometnog saveza Karlovačke županije predsjednik Dario Mrzljak i glavni tajnik Tomislav Kuzman.

Hrvatski nogometni savez i ovu je akciju podržao prigodnim darovima za sudionike.

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

Varaždin

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina pokretač je manifestacije Olimpijski festival dječjih vrtića, koju je prihvatio Hrvatski olimpijski odbor, te se danas organizira diljem Hrvatske.

foto: Arhiva HNS

17. olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina održava se od 10. do 17. svibnja, a kao i svake godine mališani su se kreativno izrazili na likovnoj radionici čija tema je bila Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Svoje likovno viđenje nogometa i neizostavno, hrvatske nogometne reprezentacije, dali su mališani iz 11 dječjih vrtića.

Završnica olimpijskog festivala na rasporedu je u četvrtak, 17. svibnja 2018. godine, od 16:00 sati u Sportskom centru Sloboda.

foto: HNS

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

 

 • Željku Bošnjaku novi mandat

  18.10.2022.

  Željku Bošnjaku novi mandat

  Željko Bošnjak novi je stari predsjednik Nogometnog središta Valpovo. Bošnjak je novi mandat zaslužio na Skupštini Nogometnog središta Valpovo, jedne od članica Nogometnog saveza...

 • Splićani remizirali s Beograđanima

  03.10.2022.

  Splićani remizirali s Beograđanima

  Selekcija Nogometnog središta Split remizirala je u Zadru s Beogradom (1:1) u drugom nastupu na središnjem kvalifikacijskom turniru Kupa regija.   Goste iz Srbije u vodstvo je doveo Gavrilović...

 • Splićani uspješniji od Maltežana

  30.09.2022.

  Splićani uspješniji od Maltežana

  Selekcija Nogometnog središta Split pobijedila je u Dugopolju Maltu u prvoj utakmici središnjeg kvalifikacijskog turnira Kupa regija.   Splićani su slavili zahvaljujući pogocima Pjera Škarića (7’) i...

 • Održan sastanak instruktora središta HNS-a

  03.09.2022.

  Održan sastanak instruktora središta HNS-a

  U sjedištu krovne organizacije hrvatskog nogometa održani su “online” sastanci instruktora nogometnih središta Hrvatskog nogometnog saveza za ženski i muški nogomet.   Na sastanku su prisustvovali...

Učitaj više