Transfer iz Dinama

Borna Sosa odlazi u redove Stuttgarta

14.05.2018.

Borna Sosa odlazi u redove Stuttgarta
Foto: Drago Sopta/HNS

Mladi lijevi branič zagrebačkog Dinama i hrvatskih reprezentacija, Borna Sosa, dogovorio je uvjete prelaska u sastav njemačkog prvoligaša Stuttgarta.

Borna Sosa, 20-godišnji lijevi branič koji se u ponedjeljak našao i na preliminarnom popisu izbornika Zlatka Dalića za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, karijeru će nastaviti u Bundesligi.

Ugovor sa Stuttgartom potpisuje do 2023. godine, a mladi Sosa izrazito je zadovoljan novom stepenicom svog nogometnog razvoja.

"Radujem se novim suigračima, Bundesligi i, naravno, Stuttgartovim navijačima. Od Josipa Brekala čuo sam mnogo toga dobroga o klubu, a već sam malo upoznao i grad, s obzirom da sam posjećivao Brekala tijekom njegovog boravka u Stuttgartu", poručio je Sosa po potvrdi transfera.

Sosin kolega iz mlade reprezentacije, Josip Brekalo, branio je boje Stuttgarta na posudbi iz Wolfsburga, a Stuttgart je u ovosezonskom prvenstvu osvojio visoko sedmo mjesto s 51 bodom, dva više od Kovačevog i Rebićevog Eintrachta.

Sosa je za mladu hrvatsku reprezentaciju, do 21 godine starosti, nastupio osam puta i jedna je od ključnih karika izbornika Nenada Gračana na putu prema Europskom prvenstvu. Ranije je redovito nastupao i za ostale mlađe hrvatske kategorije.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri