Rasplet talijanskog prvenstva

Kalinić strijelac u golijadi, Brozović asistent za plasman u LP

20.05.2018.

Kalinić strijelac u golijadi, Brozović asistent za plasman u LP
Foto: Drago Sopta/HNS

U nedjelju su odigrane utakmice završnog kola Serie A, pri čemu se Nikola Kalinić upisao u listu strijelaca, a Marcelo Brozović ubilježio je ključnu asistenciju.

Juventus Marija Mandžukića osigurao je naslov prvaka Italije već prije kraja prvenstva, dok je doprvak postao Napoli Marka Roga. Treće je mjesto pripalo Romi, a četvrto - posljednje koje vodi u Ligu prvaka - Interu, koji je u izravnom okršaju na Olimpicu svladao Lazio 3:2.

Crno-plavima trebala je isključivo pobjeda, a Lazio je dva puta vodio, autogolom Ivana Perišića iz devete minute te nakon izjednačenja D'Ambrosija, pogotkom Andersona iz 41. minute (2:1).

Taj je rezultat stajao na semaforu sve do 78. minute, kada Icardi iz kaznenog udarca vraća stvari na početak (2:2), da bi Inter s igračem više - Lazio je ostao bez isključenog Lulića - preokret dovršio u 81. minuti. Tada je Marcelo Brozović izveo udarac iz kuta, a glavom za plasman u Ligu prvaka pogađa Vecino.

Brozović i Perišić odigrali su cijelu utakmicu za Inter, a Ivan Vargić ostao je među pričuvama Lazija.

Interov gradski rival Milan osvojio je šesto mjesto te osigurao plasman u Europsku ligu, a u posljednjem je kolu dočekao Fiorentinu i slavio 5:1.

Treći je pogodak crno-crvenih bio djelo hrvatskog napadača Nikole Kalinića, koji je u 49. minuti prvi reagirao na odbijenu loptu i nastavio veliki preokret Milana nakon ranog vodstva Viola. Preostale pogotke Milana postigli su Cutrone dva puta te Calhanoglu i Bonaventura.

Kalinića je u 78. minuti zamijenio Antonelli, a u sastavu Fiorentine Milan Badelj nije ulazio u igru.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri