Prijateljska utakmica

Senegal u Osijeku: Generalna proba za SP

08.06.2018.

Senegal u Osijeku: Generalna proba za SP
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija svoju posljednju pripremnu utakmicu uoči Svjetskog prvenstva igra na stadionu Gradski vrt protiv jednog od afričkih predstavnika u Rusiji.

Hrvatska - Senegal
Prijateljska utakmica
8. lipnja 2016., 18:00
Stadion Gradski vrt, Osijek

U sklopu završnih priprema Vatrenih za nadolazeću svjetsku smotru, a nakon ogleda s Brazilcima na slavnom Anfieldu (0:2), izabranici Zlatka Dalića ugostit će u petak u Osijeku nacionalnu selekciju Senegala.

U Slavoniju su doputovali u četvrtak, nakon priprema u Rovinju i Rijeci, te su odradili otvoreni trening u Bogdanovcima i sudjelovali na Svečanoj večeri hrvatskog nogometa u Vukovaru, gdje su dodijeljene nagrade Trofej Hrvatskog nogometnog saveza.

Ulaznice za okršaj sa Senegalcima rasprodane su dva dana prije utakmice te će Vatreni na oproštaju od domovine prije odlaska u Rusiju imati bučnu podršku.

"Mislim da mi to zaslužujemo i uistinu smo sretni što ćemo imati atmosferu punog stadiona. Reprezentacija je ponos, čast i užitak, dat ćemo sve od sebe da usrećimo te ljude i učinimo ih ponosnima. Sve smo do sada odradili jako dobro, kako sam i zamislio, igrači su bili izrazito profesionalni i odgovorni te nam nedostaje još samo dobra igra i pobjeda protiv Senegala", sažeo je izbornik Dalić.

Hrvatska će ponovno iskoristiti sve raspoložive zamjene kako bi posljednji put testirala sve opcije, a susret sa Senegalom poslužit će prvenstveno kao generalna proba za prvo kolo Svjetskog prvenstva, 16. lipnja u Kalinjingradu protiv Nigerije.

Senegal, kojega predvodi zvijezda Liverpoola i klupski suigrač Dejana Lovrena Sadio Mane, svjetsku smotru dočekuje kao 27. reprezentacija na Fifinoj ljestvici, a nalazi se u skupni s Poljskom, Kolumbijom i Japanom.

U ovogodišnjim prijateljskim utakmicama Senegalci nisu imali previše uspjeha - remizirali su s Uzbekistanom 1:1 te s Bosnom i Hercegovinom, kao i Luksemburgom, 0:0.

Po završetku utakmice u Osijeku, stručni stožer i igrači hrvatske reprezentacije imaju dva slobodna dana, a na zrakoplov za Rusiju sjedaju u ponedjeljak, 11. lipnja.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri