Domaće slavlje u Göteborgu

Švedska nadjačala Hrvatsku u kvalifikacijama za SP 2019.

07.06.2018.

Švedska nadjačala Hrvatsku u kvalifikacijama za SP 2019.
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija gostovala je kod Švedske u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Francuskoj.

ŠVEDSKA - HRVATSKA 4:0 (1:0)
Kvalifikacije za SP 2019., Skupina 4.
Stadion Ullevi, Göteborg.

Sutkinja: M. Frias Acedo (Španjolska)

Strijelci: 1:0 - Blackstenius (16'), 2:0 - Rubensson (63'), 3:0 - Blackstenius (67'), 4:0 - Folkesson (90')

Žuti kartoni: -

Švedska: Lindahl, Andersson (71' Anvegard), Sembrant, Glas, Fischer, Ericsson, Asllani, Jakobsson, Blackstenius (82' Larsson), Folkesson, Rolfo (46' Rubensson). Izbornik: P. Gerhardsson.

Hrvatska: Bačić, Jelenčić, Balog, Horvat, Joščak, Pezelj, Landeka, Šundov, Andrlić, Conjar, Dujmović (90+2' Spajić). Izbornik: B. Miletić.

Nakon kvalitetnog prošlogodišnjeg izdanja u Varaždinu protiv jednog od favorita skupine (0:2), Hrvatice su sa Šveđankama snage ponovno odmjerile u Göteborgu, a domaće su reprezentativke ponovno došle do sva tri boda.

Za vodstvo je pogodila Blackstenius nakon 16 minuta igre, a tih 1:0 na semaforu je stajalo sve do sredine drugog poluvremena, kada su Rubensson i još jednom Blackstenius uklonile sve dvojbe oko konačnog ishoda. Konačnih 4:0 postavila je Folkesson u samoj završnici dvoboja.

Šveđanke su jednom pogodile i okvir gola, a na vrhu kvalifikacijske Skupine 4 za odlazak na svjetsku smotru u Francuskoj ostaju s maksimalnim brojem bodova, njih 15 iz pet odigranih utakmica.

Na drugom ih mjestu prati Danska s tri boda manje, a slijede Ukrajina i Mađarska. Hrvatska je u dosadašnjih sedam ogleda osvojila dva boda, na nezgodnim gostovanjima upravo kod Ukrajine i Mađarske.

U svom posljednjem kvalifikacijskom okršaju u ovom ciklusu, Hrvatska će 30. kolovoza gostovati kod Danske.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri