Sprema se taktika za Messijevu Argentinu

Vrsaljko: "Nećemo se zavaravati, pred nama je teških 90 minuta"

18.06.2018.

Vrsaljko: "Nećemo se zavaravati, pred nama je teških 90 minuta"
Foto: Drago Sopta/HNS

Šime Vrsaljko, desni branič hrvatske nogometne reprezentacije, smatra da Vatreni mogu uspješno nastaviti svoj put po Rusiji.

Argentina - Hrvatska
Svjetsko prvenstvo, Skupina D, 2. kolo.
21. lipnja 2018., 20:00 CET
Stadion Nižnji Novgorod, Nižnji Novgorod.

Taktika za Messija i Argentinu 

"Messi je sigurno jedan od dvojice najboljih igrača na svijetu i izbornik će pripremiti dobru taktiku za čitavu Argentinu. Bit ćemo spremni za utakmicu, kako pojedinačno, tako i timski. Na terenu ima po 11 igrača svake momčadi i budemo li na potrebnoj momčadskoj razini, možemo mu minimizirati šanse za pogodak. Pobjeda nam daje vremena za mir uoči drugog kruga, no nećemo se zavaravati, pred nama je teških i napornih 90 minuta. Prva je utakmica nosila svoju težinu, ali odigrali smo kvalitetno, koliko je trebalo, pokazali smo koliko možemo i vidimo da ima prostora za napredak. Protiv Argentine će to biti puno drugačije i moramo biti još bolji, s obzirom na kvalitetu argentinskog napada. Mislim da smo u stanju odigrati sjajnu utakmicu"

Ugođaj unutar reprezentacije

"Atmosfera je u momčadi fantastična, situacija s Kalinićem nije poremetila sve ono što smo imali do sada. Svi smo kao jedno i ovaj se događaj neće odraziti na terenu. Pozitivno razmišljamo i koncentrirani smo na ono što nam slijedi, utakmicu s Argentinom. Profesionalci smo, dobro smo organizirani, imamo maksimalnu brigu medicinskog osoblja i bit ćemo 100 posto spremni"

Rezultati drugih reprezentacija na SP-u 

"Ima iznenađenja i neočekivanih rezultata, ali to samo dokazuje da su sve reprezentacije kvalitetne i da treba uložiti veliki napor za pozitivan rezultat. To je dobra stvar za ovo Svjetsko prvenstvo, svjesni smo da moramo biti maksimalno 'unutra' i svakog suparnika shvatiti itekako ozbiljno"

Iskustva iz Atletico Madrida protiv Messijeve Barcelone

"U Atletico Madridu imamo specifičan stil i nismo usredotočeni na jednog suparničkog igrača, makar i Messija, tim više što Barcelona ima brojne sjajne individualce. Nogomet je timski sport, trebamo trčati jedni za druge, biti koncentrirani i uvjeren sam da će izbornik sve dobro pripremiti. Nema straha"

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri