Messiju sve najbolje, osim protiv Hrvatske

Rakitić: "Bit će to prekrasan dan, treba odigrati savršeno"

20.06.2018.

Rakitić: "Bit će to prekrasan dan, treba odigrati savršeno"
Foto: Drago Sopta/HNS

Reprezentativni dokapetan Ivan Rakitić iznio je svoja razmišljanja o nadolazećem dvoboju s Argentinom na konferenciji za medije u Nižnjem Novgorodu.

Argentina - Hrvatska
Svjetsko prvenstvo, Skupina D, 2. kolo.
21. lipnja 2018., 20:00 CET
Stadion Nižnji Novgorod, Nižnji Novgorod. 

Prekrasan osjećaj uoči Argentine

"Sjajno je igrati protiv jedne od najboljih momčadi svijeta, jako smo motivirani. Naravno da i ja želim odigrati najbolje što mogu, kao što želim u svakoj utakmici. Poseban je osjećaj igrati protiv Argentine, oni su i dalje favoriti za osvajanje skupine i Svjetskog prvenstva, bez obzira na rezultat s Islandom. Bit će to drugačija utakmica jer Hrvatska igra drugačije od Islanda, a znamo koliko je rezultat važan i nama i njima. Očekujemo agresivnu Argentinu, a kako imaju najboljeg igrača na svijetu, moglo bi nam biti jako teško. Mogao je zabiti Islandu nekoliko puta, no vjerujemo u svoju kvalitetu kako bismo ostvarili svoje snove. Bit će to prekrasan dan na Svjetskom prvenstvu"

Potreba za savršenom utakmicom

"Na SP-u želimo igrati protiv najboljih, želimo držati visoku razinu igre i pokazati svijetu da je Hrvatska snažna i kvalitetna. Moramo odigrati savršenu utakmicu da zaustavimo Argentinu i nadam se da ćemo im zadati iste probleme kao Island. Iako imamo sjajne vezne igrače iz najjačih klubova, pokušavamo biti snažni kao momčad, osigurati dobar protok lopte svojim suigračima. Argentina pak ima svoje kvalitete, igrače koji također osvajaju trofeje u Europi, i poštujem ih. S obzirom na trud koji ulažemo, želimo pozitivan rezultat i osvojiti koji bod. Moramo odraditi izbornikove zadatke, otežati život suparniku i uvjeren sam da je izbornik spreman na sve situacije" 

Najbolji na svijetu

"Svi znamo da je Messi najbolji i sigurno će imati svoje blistave trenutke. Na nama je da ga probamo zaustaviti, ali želimo istovremeno uživati u utakmici. Messi je sjajan suigrač i želim mu sve najbolje, osim u sutrašnjoj utakmici. Nadam se da sutra neće uživati. Koncentrirani smo svatko na sebe i svoju momčad. On ne samo da je motiviran, nego je izrazito motiviran kada igra za Argentinu. Igra s osmijehom i mislim da nitko nije ponosniji kada nosi argentinski dres. Daje sve od sebe za Argentinu na SP-u i svi mu se divimo zbog toga. Sigurno se ne štedi"

Modrić i Messi

"Ponosan sam što mogu igrati s obojicom. Njihovi su stilovi različiti, ali Messi je neophodan Barceloni baš kao što je Modrić Hrvatskoj. On je naš karakterni kapetan, koji nas vodi, a uvijek bih stavio obojicu u svoju idealnu momčad. Messi je po meni najbolji igrač svih vremena i nadam se da će igrati što dulje. Poznajem dosta svojih sutrašnjih suparnika, ali to nije ključno. Analizirali smo sve igrače, kako radimo i s poznatima i manje poznatima" 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri