Drugo kolo Svjetskog prvenstva

Vatreni na Argentinu: Izazov za ostvarenje snova

21.06.2018.

Vatreni na Argentinu: Izazov za ostvarenje snova
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska svoju drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igra u Nižnjem Novgorodu protiv jednog od favorita turnira, Messijeve Argentine.

Argentina - Hrvatska
Svjetsko prvenstvo, Skupina D, 2. kolo.
21. lipnja 2018., 20:00 CET
Stadion Nižnji Novgorod, Nižnji Novgorod.

S tri boda na kontu, zahvaljujući subotnjoj pobjedi protiv Nigerije u Kalinjingradu (2:0), Vatreni u dobrom raspoloženju dočekuju novi izazov na svjetskoj smotri najboljih, sraz s nositeljem skupine Argentinom.

Južnoamerički je predstavnik u prvom kolu remizirao s Islanđanima (1:1), uz promašeni kazneni udarac Lionela Messija, igrača koji zahtijeva posebnu pažnju svakog suparnika, pa tako i Hrvatske.

"Svi znamo da je Messi najbolji na svijetu i sigurno će imati svoje blistave trenutke. Na nama je da ga probamo zaustaviti. Mogao je zabiti Islandu nekoliko puta, no vjerujemo u svoju kvalitetu kako bismo ostvarili svoje snove", poručio je njegov suigrač iz Barcelone, hrvatski dokapetan Ivan Rakitić.

Izbornik Zlatko Dalić na raspolaganju ima sve igrače, osim napadača Nikole Kalinića koji je u ponedjeljak napustio reprezentativni kamp, te ističe kako će biti određenih noviteta u odnosu na planiranja okršaja s Nigerijom.

"Bit će nekoliko promjena u taktici i postavi, ali ne mnogo jer smo bili dobri i organizirani protiv Nigerije. Nije vrijeme za velike promjene, držat ćemo se svog stila i pokušati pokazati kvalitetu. Argentina je među najboljim momčadima svijeta i to poštujemo, no poštujemo i sebe. Bit će to sjajna utakmica i veliki izazov", kaže Dalić.

Hrvatska je s Argentinom igrala četiri puta. U Zagrebu je 1994. godine u prijateljskoj utakmici bilo 0:0, kada je nastupio i Diego Maradona, a jedini dosadašnji natjecateljski ogled bio je onaj na "brončanom" Svjetskom prvenstvu u Francuskoj '98. Argentina je u trećem kolu grupne faze slavila 1:0, no to je bila samo stepenica na putu Vatrenih prema trećem mjestu.

Prijateljska utakmica u Baselu 2006. godine pripala je Hrvatskoj 3:2, dok je 2014. godine u Londonu pobjedu ubilježila Argentina, rezultatom 2:1.

Pravdu će na novom stadionu u Nižnjem Novgorodu dijeliti Uzbekistanac Ravšan Irmatov, a u drugoj se utakmici drugog kola Skupine D sastaju Nigerija i Island. Ta je utakmica na rasporedu u petak, 22. lipnja, s početkom u 17:00 sati po hrvatskom vremenu, a igra se u Volgogradu.

SP, Skupina D:
1. Hrvatska 3
2. Argentina 1
3. Island 1
4. Nigerija 0

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri