Pobijediti Island i zadržati atmosferu

Lovren: "Mora nam se napokon sve posložiti"

24.06.2018.

Lovren: "Mora nam se napokon sve posložiti"
Foto: Drago Sopta/HNS

Dejan Lovren prometnuo se u jednog od ključnih igrača uvodnih hrvatskih pobjeda na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Island - Hrvatska
SP 2018., Skupina D, 3. kolo.
26. lipnja 2018., 20:00 CET
Rostov Arena, Rostov na Donu.

Odličan ugođaj u reprezentaciji 

"Izbornik je napravio fantastičnu atmosferu, ima poseban odnos s igračima od samog početka i zna kako komunicirati s nama. Nije nam najbolji prijatelj, ali je dovoljno to što smo bliski, što se razumijemo. Vlada odlična atmosfera i treba je takvom i održavati. Od početka igramo slobodno, glavni nam je cilj prvo bio plasirati se na SP, a sada smo ostvarili i cilj prolaska skupine. Pravo je zadovoljstvo igrati, pratimo i koliko se vesele ljudi u Hrvatskoj, a sve to možemo održati pobjedom protiv Islanda"

Postava za Island

"Shvaćam da Argentinci žele da igra naša prva postava, ali zašto bismo riskirali s igračima koji imaju žute kartone. Svi su igrači spremni i naš je cilj pobijediti, bez ikakvih kalkulacija. Neće to biti jednostavna utakmica, igrali smo s njima u kvalifikacijama"

Suradnja s Modrićem

"Užitak je igrati s Modrićem u reprezentaciji, trenutačno je jedan od najboljih igrača svijeta, zaslužuje čak i još više pažnje. Da je Nijemac ili Španjolac, bio bi među tri kandidata za najboljeg igrača svijeta, možda i osvajač Zlatne lopte. No, ljubitelji ga nogometa prepoznaju i znaju da je možda i najbolji vezni na svijetu"

Dojam o Brazilu i drugim reprezentacijama

"Pratimo skoro sve utakmice, a mislim da Brazil nije još uhvatio onu pravu formu - a kao Hrvatska nadamo se da niti neće. Coutinho je sjajan, što je dokazao golom u prvoj utakmici, i nema potrebe mnogo pričati o njemu, koliko se već pozitivnog reklo. Mislim da su oni jedni od kandidata za naslov. Trenutačno nema izraženog favorita, s obzirom na pružene partije, no momčadi poput Brazila, Njemačke, Španjolske ili Belgije uvijek treba poštovati. Hrvatska je možda favorit iz sjene" 

Pogled u prošlost

"Mnogo smo pričali prije svakog velikog natjecanja, a na kraju na terenu nismo mnogo toga pokazali. No, u usporedbi s 2014. godinom, ovo djeluje poput potpuno različite reprezentacije i mislim da možemo daleko. Kada ovako radimo, sve se mora vratiti, mora nam se napokon sve posložiti. Imamo igrače u odličnoj formi, u najboljim godinama. Ja iz godine u godinu rastem, sazrijevam kao igrač - bez grešaka ne bih bio gdje jesam, to me ojačalo i kao čovjeka i kao nogometaša. Moram dalje napredovati, uvijek sam vjerovao u sebe, čak i kada su me vrijeđali i prijetili mi. Cilj mi je biti među najboljim obrambenim igračima. Trudim se pokazati svima da je sve moguće"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri