Vatreni jako blizu cilja

Mandžukić: "Da je utakmica danas, bili bismo spremni"

09.07.2018.

Mandžukić: "Da je utakmica danas, bili bismo spremni"
Foto: Drago Sopta/HNS

Mario Mandžukić, napadač Vatrenih, najavio je nadolazeći okršaj s Engleskom u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Uspjeh u klubu i uspjeh u reprezentaciji 

"Moramo priznati da su u reprezentaciji osjećaji drugačiji nego u klubu, to je ipak nešto posebno, čak i usprkos osvajanju Lige prvaka. Pogotovo nakon što smo toliko dugo čekali veliki rezultat. Sada smo jako blizu, svjesni smo toga i dat ćemo sve od sebe"

Kvaliteta engleske reprezentacije

"Poznajem sve engleske igrače, imam visoko mišljenje o njihovim igračkim kvalitetama. Pickford je sjajno branio u posljednjim utakmicama, nadam se da će ga netko od naših iznenaditi. Odličan je vratar i pred njim je sjajna budućnost"

Kvaliteta Vatrenih i navijački poticaj

"Imamo iskusne igrače, ali i sjajne mladiće, zato i jesmo tako dobri. Šanse su 50-50, svi su zasluženo došli do polufinala. Poštujemo sve suparnike, ali nema straha. Vjerujemo u sebe i razmišljamo kako da budemo što bolji. Pratimo što se događa u navijačkom svijetu, odmah poslije utakmice dobijemo snimke raznih proslava. To nas raduje, to nam je dodatni poticaj i motivacija da ostvarimo to što želimo"

Pritisak i umor

"Najgoreg smo se pritiska oslobodili poslije Danske, sada je sve lakše. Mi uživamo u svemu što nam se događa, i normalno je da će se osjetiti pritisak na početku utakmice, no veselimo se samo činjenici što igramo polufinale. Što se umora tiče, da je utakmica danas, bili bismo spremni. Toliko želimo igrati ovo polufinale. Niti se jedan igrač neće žaliti na bilo kakav problem. Vidjet ćete"

Izbornik Dalić i kapetan Modrić

"Naš je izbornik jednostavan, mnogo razgovara s igračima. Miran je, što prenosi na nas igrače. Nikada nije nervozan, ljutit i vjerujemo mu i pratimo ga, zajedno s cijelim stručnim stožerom. Zato i jesmo tako uspješni. Luku znam već dugo godina, što iz kluba, što iz reprezentacije, i zaslužio je sve pohvale koje dobiva. Za ove je uspjehe radio godinama. Naš je kapetan, vuče nas i mi ga pratimo, a dođe li do toga da dobije Zlatnu loptu... ja mu to iskreno želim. No, prvenstveno mislimo na uspjeh cijele momčadi"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri