Veliki ulozi protiv Engleske

Kramarić: "Želimo imati priliku sanjati o naslovu prvaka svijeta"

09.07.2018.

Kramarić: "Želimo imati priliku sanjati o naslovu prvaka svijeta"
Foto: Drago Sopta/HNS

Reprezentativni napadač Andrej Kramarić prenio je svoja razmišljanja o prolasku Vatrenih u polufinale svjetske smotre te preostale dvije utakmice u Rusiji.

Uz navijačku potporu do finala

"S obzirom da broj Hrvata diljem Europe i svijeta, mogu pretpostaviti kakve su bile dosadašnje proslave. Dobili smo mnoge poruke podrške i hvala svima na tome. Naravno da nam je želja i san ući u finale, imati priliku sanjati o naslovu prvaka svijeta. Sada živimo taj dječački san, no moramo ga potvrditi, izboriti se za njega"

Engleska iskustva

"Bit će mi drago ponovno vidjeti Vardyja, on je sjajan dečko i poseban je doživljaj bio živjeti s njime u Leicesteru. Boravak u Engleskoj za mene je posebna priča, prvi odlazak u inozemstvo i sve mi je bilo novo. Poklopila se situacija da nisam dobivao minutažu jer je momčad 'gazila' kroz cijelu sezonu i normalno je da nitko nije želio ništa mijenjati. Drago mi je da sam bio tamo, Leicesterovo osvajanje naslova nešto je neopisivo, a sada se nadam da ću godinama moći pričati o osvajanju Svjetskog prvenstva"

Engleska kvaliteta 

"Englezi su možda nešto mlađi, ali ni mi niti oni nemamo iskustvo igranja polufinala Svjetskog prvenstva. Nije isto igrati za klub i za svoju državu. Oni su za mene bili jedni od favorita i prije početka natjecanja. Mladi su, željni dokazivanja, nemaju glumačke zvijezde. Neće nam biti lako. Englezi su malo promijenili svoj nogometni stil, igraju dobro i atraktivno, no i mi se držimo svog stila. Sigurno nitko neće krenuti naglo, s obzirom na koncentraciju u fazi obrane zbog velikih uloga. U takvim utakmicama često odlučuje pogreška ili pojedinačna kvaliteta, a nadam se da će doza sreće opet biti na našoj strani. Brazil nam je bio odličan ispit za ovakvu utakmicu, tada smo u prvih 60 minuta bili odlični"

Razmišljanja uoči SP-a

"Iskreno, nismo razmišljali o polufinalu. Bili smo usredotočeni samo na prvu utakmicu i prolazak skupine. Nismo maštali o nečemu ovako velikom, treba ići korak po korak. Tako je uvijek u životu"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri