Srebrni Vatreni u zemlji zlatnih Francuza

Ćaleta-Car potpisao za Olympique Marseille

21.07.2018.

Ćaleta-Car potpisao za Olympique Marseille
Foto: Drago Sopta/HNS

Stoper hrvatske nogometne reprezentacije Duje Ćaleta-Car novi je igrač francuskog velikana Marseillea, bivšeg europskog prvaka.

Po završetku Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje je bio član srebrne momčadi Vatrenih, Duje Ćaleta-Car promijenio je klupske boje i potpisao ugovor s Olympiqueom iz Marseillea.

Ćaleta-Car karijeru je započeo u Šibeniku, a potom se zaputio u Austriju, gdje je igrao za Pasching, Liefering i RB Salzburg, u čijem je dresu prošle sezone igrao u polufinalu Europske lige, a osvojio je četiri državna prvenstva i tri domaća kupa.

U Marseilleu su ga predstavili kao "mladog, čistokrvnog stopera visoke kvalitete, impresivne fizičke snage i izdržljivosti, odličnog u igri glavom, koji već ima iskustvo europskih natjecanja i može napraviti novi korak u svom razvoju".

Uz redovite nastupe za mladu reprezentaciju Hrvatske, Ćaleta-Car nastupio je dva puta za seniorsku nacionalnu selekciju: u prijateljskom ogledu s Brazilom u Liverpoolu te u pobjedi nad Islandom na netom završenoj svjetskoj smotri.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri