Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Reprezentacija > Muška > U-19

Ususret Ramljaku

Jarni: "Širenjem
kadra želimo još
pojačati dobru
generaciju"

03.08.2018.
Jarni: "Širenjem kadra želimo još pojačati dobru generaciju"
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Pod vodstvom izbornika Roberta Jarnija, hrvatska U-19 reprezentacija nastupit će ovoga mjeseca na memorijalnom turniru Mladen Ramljak u vrlo uglednom društvu Dinama, Reala, Feyenoorda, Eintrachta, Zagłębie Lubina, Københavna i Maribora. Tim povodom razgovarali smo s izbornikom U-19 reprezentacije i proslavljenim članom brončane generacije, Robertom Jarnijem.

Iza U-19 reprezentacije je prijateljska turneja u Japanu koja je poslužila izborniku za nove važne provjere uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se igraju u studenom, baš kao što će to biti slučaj i s turnirom Mladen Ramljak.

"Turnir u Japanu, kao i Ramljak, nisu u reprezentativnim terminima pa tu, naravno, ne računamo na naš cijeli kadar, ali to su odlične prilike za igrače koji su manje nastupali za reprezentaciju da pokažu svoje mogućnosti i da kroz takve utakmice i treninge dodatno napreduju. Rezultat pritom nije u prvom planu, ali individualni i momčadski razvoj svakako jest. To je vrlo osjetljiva faza razvoja gdje ima puno oscilacija, gdje treba biti strpljiv i prepoznati što svakom igraču treba da bi napravio iskorak iz tih mlađih uzrasta prema seniorskom nogometu", naglašava Jarni.

foto: Arhiva HNS

"Odlično je što smo ove godine imali dosta okupljanja - za mene i stožer je fantastično da ih imamo na oku, da ih možemo izbliza pratiti i one koji se istaknu onda pridružiti već postojećoj okosnici ove generacije. Želja nam je što više proširiti bazu, želimo omogućiti svim ozbiljnim talentima dobru priliku, a jak turnir kao što je Ramljak to sigurno jest", dodaje izbornik.

U novom kvalifikacijskom ciklusu za U-19 Europsko prvenstvo okosnica će biti igrači rođeni 2000. godine, uz nekoliko istaknutih pojedinaca iz 2001. godišta:

"Vjerujem da je to zaista dobra generacija od koje možemo dosta očekivati. Nekolicina već igra za seniorske ekipe svojih klubova, neki za B ekipe, tako da je dosta njih već aktivno uključeno u seniorski nogomet, a ne zaboravimo da se radi o 18-godišnjacima", ističe Jarni.

foto: Arhiva HNS

Reprezentacija u studenom igra prvi krug kvalifikacija za Euro te će se s Makedonijom, Luksemburgom i domaćinom Češkom boriti za prolazak u Elitno kolo:

"Nama je, jasno, prvi prioritet upravo taj turnir u studenom. Imamo potentnu generaciju koja može dosta napraviti, a ključno je da nam svi budu zdravi, da u najjačem sastavu možemo otići u Češku i napraviti prvi korak prema Europskom prvenstvu. Na sve igrače koji su s nama na Ramljaku računamo, imaju priliku nametnuti se za daljnje akcije pa stoga od njih očekujem izvrstan angažman, da pokažu svoju kvalitetu, znanje i ambiciju."

Učitaj više