Raspad sustava Vatrenih

Dalić: "Nećemo sjesti i plakati, idemo raditi"

11.09.2018.

Dalić: "Nećemo sjesti i plakati, idemo raditi"
Foto: Drago Sopta/HNS

Zlatko Dalić, izbornik Vatrenih, održao je konferenciju za medije nakon teškog poraza od Španjolske u debiju u Ligi nacija (0:6).

Visok poraz

"Naravno da mi je ovo najteži trenerski trenutak u karijeri, ali i to je život, moramo prihvatiti što se dogodilo. Čestitke Španjolskoj na sjajnoj igri i velikoj pobjedi. Nama nije lako, ali moramo izvući pouke i ići dalje. Nećemo sjesti i plakati, idemo raditi"

Dobar početak

"Igrali smo odlično u prvih 20 minuta, imali tri 'zicera', radili smo ono što smo se dogovorili, ali dogodio nam se raspad sustava nakon drugog španjolskog gola. Počeli smo igrati svatko za sebe, izgubili smo koncentraciju, a Španjolska je dobila sigurnost i moć te nastavila stvarati situacije koje nismo mogli rješavati"

Gubitak rasporeda

"Igrači su svjesni da dok smo bili momčad i držali raspored te igrali svi za jednog, sve je funkcioniralo kako treba. Čim smo to napustili, bio je kraj. Protiv ovakve Španjolske ne može se na silu - imaju posjed i taktiku na vrhunskoj razini, s dubinskim su utrčavanjima okomitiji nego prije, a nama su stvarali višak otvarajući bokove"

Loša večer

"Vidio sam već na poluvremenu kakva je situacija i tražio sam da se pokušamo vratiti kroz kompaktnost. No, dogodilo se tako kako se dogodilo, i bolje sada nego kasnije. Sve loše nam se skupilo u jednoj večeri. Neću sada donositi odluke o igračima, pokušavamo iskristalizirati momčad za kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a u Ligi nacija pokušat ćemo nadoknaditi ovaj poraz. Pritom ćemo vidjeti tko može, a tko ne može"

Rog umjesto Vrsaljka

"Jedvaj nije igrao jer je bio ozlijeđen, a želio sam probati Roga na desnom beku. Znam da mu nije lako prilagoditi se jer je vezni igrač, no nemamo pravu zamjenu za Vrsaljka i moramo je naći s obzirom na Vrsaljkove zdravstvene poteškoće"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri