Odlučuje i glas predsjednika Šukera

UEFA predstavila kandidate za EURO 2024, IO glasa 27. rujna

21.09.2018.

UEFA predstavila kandidate za EURO 2024, IO glasa 27. rujna
Foto: UEFA

Europska nogometna federacija u petak je predstavila obje kandidature za Europsko prvenstvo 2024. godine, a domaćina će izabrati sljedećeg tjedna.

Nadolazeća europska smotra, 2020. godine, bit će povodom 60. obljetnice natjecanja održana diljem Starog kontinenta, a za Europsko prvenstvo 2024. godine kandidirale su se Njemačka i Turska.

Kandidature su Uefi predane u travnju, a u petak su predstavljene javnosti uz pripadajuće izvješće. Konačna će odluka pasti sljedećeg tjedna, u četvrtak 27. rujna, oko 15:00 sati.

Njemačka se kandidirala s deset već postojećih stadiona, u Berlinu, Kölnu, Dortmundu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Gelsenkirchenu, Hamburgu, Leipzigu, Münchenu i Stuttgartu, ističući odličnu prometnu povezanost i kvalitetne smještajne kapacitete kao neke od svojih najvećih prednosti - pod sloganom "ujedinjeni nogometom, u srcu Europe".

Turska je također prijavila deset stadiona, u devet gradova - Ankari, Antalyi, Bursi, Eskisehiru, Gaziantepu, Istanbulu, Kocaeliju, Konyi i Trabzonu - pri čemu bi se u Istanbulu igralo na dva stadiona, Ali Sami Yenu i Atatürku. Uz Atatürk, obnovljeni bi uoči Europskog prvenstva bili i stadioni u Ankari i Antalyi. U kandidaturi se ističu povezanost s velikim dijelom Europe, Azije i Afrike te snažna državna potpora nogometnim projektima - pod sloganom "zajedno dijelimo".

Završne će prezentacije Izvršnom odboru Uefe biti održane u 13:00 sati, nakon čega slijedi glasovanje članova, uključujući i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, Davora Šukera.

S obzirom da su u konkurenciji samo dvije kandidature, pobjednička će biti ona s većim brojem glasova nakon prvog kruga glasovanja, a u slučaju neriješenog ishoda, presudit će glas predsjedavajućeg na sjednici.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri