Više od stotinu sudionika

Završen seminar Pyrotechnics Masterclass u Opatiji

02.10.2018.

Završen seminar Pyrotechnics Masterclass u Opatiji
Foto: Drago Sopta/HNS

U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza i Uefe održan je seminar o upotrebi pirotehnike na nogometnim utakmicama te su obrađene brojne važne teme.

Foto: Drago Sopta/HNS

Dvodnevni seminar koji je održan 1. i 2. listopada u kongresnom centru hotela 4 opatijska cvijeta ugostio je poznata imena iz relevantnih institucija, a uvodne su govore na temu problema s pirotehnikom održali Uefin predstavnik za nacionalne saveze Marc Timmer, viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić te pomoćnik ravnatelja Policije i načelnik uprave Policije u Ravnateljstvu policije Ivan Merćep.

U Opatiji se razgovaralo o nacionalnoj strategiji, preventivnoj strategiji i pravnim okvirima, uz nazočnost voditelja Odjela za sprječavanje nereda pri Ministarstvu unutarnjih poslova Dubravka Pereca te disciplinskog suca HNS-a Alana Klakočera.

Foto: Drago Sopta/HNS

UEFA posebnu pažnju posvećuje rukovanju s pirotehničkim napravama te su predstavljene različite vrste pirotehnike u svrhu ispravne prevencije te odgovarajućih taktika onemogućavanja. Osim toga, prezentirane su studije slučaja te se raspravljalo o opcijama reakcije i moguće promjene navijačkog ponašanja. 

"Više od stotinu sudionika seminara potvrđuje koliko ovakvi seminari doprinose napretku, a moraju se uključiti svi koji se bave borbom protiv svih oblika nasilja na tribinama", naglasio je na konferenciji za medije HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić

Europsku nogometnu federaciju predstavljali su i savjetnik za sigurnost David Bohannan te dr. Tom Smith, autor nezavisnog istraživanja o upotrebi pirotehnike.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri