Digitalna kampanja Obitelj

HNS među nominiranima za Uefine nagrade GROW

05.10.2018.

HNS među nominiranima za Uefine nagrade GROW
Foto: Drago Sopta/HNS

Treći ciklus zaredom, Hrvatski nogometni savez nominiran je u jednoj od kategorija Uefinih marketinških nagrada, a za naslov najboljeg projekta u kategoriji povezanosti i interakcije s navijačima ("engagement") borit će se s Danskim i Ruskim nogometnim savezom.

Svake dvije godine, krovna europska nogometna organizacija UEFA organizira dodjelu UEFA GROW nagrada, namijenjenih savezima koji se istaknu marketinško-komunikacijskim projektima u proteklom razdoblju.

UEFA je ove godine zaprimila rekordan broj prijava - za nagrade u pet kategorija prijavljeno je čak 106 projekata iz 44 nacionalna saveza, odnosno 21 projekt i devet zemalja više nego u prošlom ciklusu.

Neovisni žiri je na 29. rujna odabrao po tri najbolja projekta u pet kategorija, a među ukupno 15 najboljih projekata je i digitalna kampanja Hrvatskog nogometnog saveza "Obitelj", uz koju je HNS na društvenim mrežama pratio nastup hrvatske reprezentacije na FIFA Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Protukandidati HNS-u bit će predstavnici Danskog te Ruskog nogometnog saveza.

Autori projekta, Tomislav Pacak i Nika Bahtijarević, prezentirat će HNS-ovu kampanju žiriju na UEFA Grow konferenciji u Rigi 31. listopada, a te večeri bit će objavljeni odabrani pobjednici.

HNS je digitalnu kampanju kreirao i proveo bez korištenja vanjskih agencija. Uz voditelja projekta, glasnogovornika Saveza Tomislava Pacaka, i suradnicu u odnosima s javnošću Niku Bahtijarević, na projektu su sudjelovali novinar Borna Rupnik, fotograf Drago Sopta i grafički suradnik Nikša Martinac.

Hrvatski nogometni savez osvojio je 2014. Uefinu nagradu u kategoriji za najbolju digitalnu komunikaciju s navijačima, a 2016. godine bio je u najužem izboru u kategoriji "Grassroots" za projekt nogometnih kampova nacionalnih manjina.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri