Zajedništvo i momčadski duh

Gračan: "Pritisak osjetan, reakcija igrača prava"

12.10.2018.

Gračan: "Pritisak osjetan, reakcija igrača prava"
Foto: Arhiva HNS

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan nije skrivao zadovoljstvo poslije vrijedne pobjede nad Grčkom, koja je mlade Vatrene dovela na korak do Europskog prvenstva.

Grčko iznenađenje i zaslužena pobjeda 

"Čestitam svojim dečkima koji su odigrali jednu tešku utakmicu protiv Grčke, Grčke koja nas je iznenadila visokim pritiskom na početku. Tada smo imali i malo sreće. No, kako je utakmica odmicala, tako smo sve više uspostavljali svoju igru i mislim da smo zasluženo pobijedili. Važno je da dođemo do Europskog prvenstva jer od početka kvalifikacija pokazujemo kvalitetu, većinu smo utakmica odigrali vrlo dobro, sigurno, bez obzira na neke loše minute"

Zajedništvom do uspjeha 

"Ne bih izdvajao pojedince, ovu generaciju krase zajedništvo i momčadski duh. I to je pomoglo da se podignemo nakon početnih pogrešaka. Najvažnije je da smo uspjeli, da smo odigrali karakterno. Grčka je, osim toga, bila prva u skupini bez izgubljene utakmice, čvrsta i agresivna sa sjajnim pojedincima, tako je da je pritisak bio osjetan, ali moramo se znati nositi s njime. Igrači su reagirali na pravi način"

San Marino za potvrdu plasmana

"Nećemo ništa prejudicirati, moramo ostati koncentrirani protiv San Marina bez obzira na razliku u kvaliteti. Nećemo se bojati San Marina, ali moramo biti maksimalno disciplinirani i tada će naša kvaliteta doći do izražaja te ćemo moći riješiti utakmicu u svoju korist"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri