Zasluženi plasman na europsku smotru

Halilović: "Pokazali karakter", Ivanušec: "Idemo na EP po što bolji rezultat"

15.10.2018.

Halilović: "Pokazali karakter", Ivanušec: "Idemo na EP po što bolji rezultat"
Foto: Arhiva HNS

Kapetan Alen Halilović te Luka Ivanušec prokomentirali su pobjedu nad San Marinom i hrvatski plasman na Europsko prvenstvo U-21,

Alen Halilović 

"Čestitam suigračima, pokazali smo karakter. Nije bilo lako, pogotovo u prvom poluvremenu - nakon teške utakmice protiv Grčke i puta u San Marino trebalo nam je vremena. Domaćin se dobro branio, malo odugovlačio s igrom, ali u drugom smo poluvremenu uspjeli brzo postići pogodak i tada je sve bilo lakše. Velika mi je čast biti dio ove momčadi, a pogotovo njezin kapetan. Mislim da su ovi dečki zaslužili plasman na Europsko prvenstvo, za što se borimo iz generacije u generaciju. Sada smo pokazali gdje pripadamo te se moramo dobro pripremiti za ljeto. Hvala i izborniku Gračanu te njegovom stručnom stožeru, uistinu su nam od velike pomoći. Posebno su bili uz nas kada nam je bilo najteže" 

Luka Ivanušec

"Nije bilo jednostavno, San Marino je stajao u dvostrukom bloku, ali kontrolirali smo loptu i znali smo da ćemo postići taj pogodak. Sve je postalo lakše kada smo poveli, opustili se, igrali svoj nogomet i naposljetku postigli čak četiri. Drago nam je da smo mi ta generacija koja će nakon 14 opet na EP U-21 i pokušat ćemo tamo napraviti što bolji rezultat" 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri