Priopćenje za medije

Gradnja stadiona je prioritet HNS-a

24.10.2018.

Gradnja stadiona je prioritet HNS-a
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez smatra izgradnju odgovarajućeg stadiona za odigravanje međunarodnih utakmica jednim od svojih prioriteta u neposrednoj budućnosti.

Nakon osvojene srebrne medalje na FIFA Svjetskom prvenstvu u Rusiji te euforije koja je zavladala u zemlji i koja je kulminirala dočekom reprezentacije kojem je prisustvovalo više od pola milijuna ljudi, stvorena je pozitivna klima za rješavanje gorućeg problema hrvatskog nogometa - nedostatka vrhunskog stadiona koji može ugostiti velike međudržavne utakmice i završnice međunarodnih natjecanja.

Hrvatski nogometni savez vjeruje u podršku koju su po tom pitanju nakon Svjetskog prvenstva izrazili predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Vlade RH Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Bez potpore države i grada u kojem bi se gradio stadion, provedba takvog projekta nije moguća te će predsjednik HNS-a Davor Šuker sa svojim najbližim suradnicima nastaviti razgovarati s predstavnicima države i grad(ov)a, kao osnovnim i ključnim partnerima, o potencijalnim rješenjima za izgradnju stadiona.

U tom kontekstu, suprotno medijskim napisima, Hrvatski nogometni savez nije dogovarao izgradnju stadiona s drugim partnerima već je potencijalne investitore uputio na odgovarajuće instance u državnim i lokalnim vlastima.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri