Za pomoć djeci

Održana humanitarno-donatorska večera Zaklade Vatreno srce

13.11.2018.

Održana humanitarno-donatorska večera Zaklade Vatreno srce
Foto: Drago Sopta/HNS

U zagrebačkom hotelu Westin održana je svečana humanitarno-donatorska večera u organizaciji Zaklade Vatreno srce, na kojoj su prikupljena humanitarna sredstva za pomoć djeci.

Sredstva su na svečanoj večeri prikupljena za opremanje Klinike za dječje bolesti Zagreb te za akciju Korak u život, koja pomaže u osiguravanju stipendija za školovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Foto: Drago Sopta/HNS

U sklopu bogatog programa organiziran je i callcentar u kojemu su sudjelovali hrvatski reprezentativci te članovi stručnog stožera, a pozivatelji humanitarnog broja mogli su razgovarati i s drugim poznatim hrvatskim sportašima, pjevačima, glumcima i voditeljima. 

"Lijepo je vidjeti mnogo poznatih i dragih lica, pogotovo bivše izbornike - vi ste dio nas, dio Vatrenih. Želimo nastaviti širiti zajedništvo, ne samo na terenu nego i izvan njega. Pokažimo svi vatreno srce, kao i onog 16. srpnja", rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Foto: Drago Sopta/HNS

"Kroz ovaj niz godina rada Zaklade učinili smo sve što smo mogli, usredotočeni na zdravlje i znanje djece. Hvala svima koji su dali svoj doprinos", poručio je prof. dr. Josip Paladino, član Upravnog odbora Zaklade Vatreno srce.

Član Upravnog odbora je i aktualni kapetan Vatrenih, najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić: "Drago mi je da nastavljam tradiciju Nike Kovača i Darija Srne u Vatrenom srcu, lijepo je da je kapetan reprezentacije na taj način uključen u rad Zaklade. To smatram svojom kapetanskom obvezom, ponosan sam što već godinama pomažemo djeci jer smo najosjetljiviji upravo na najmlađe".

Foto: Drago Sopta/HNS

Večeri je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, koji se tom prigodom susreo i s poznatim licima iz brončane pustolovine iz Francuske '98, uključujući i bivše izbornike Miroslava Blaževića i Igora Štimca.

"Iskoristimo moć nogometa. Neka djeca koja u budućnosti žele biti novi Modrići imaju najbolje uvjete. Ovo što večeras radi zaklada najvažnija je stvar - kada čovjek vidi djecu u bolnici, sve je druge probleme lako riješiti", rekao je Šuker. 

Foto: Drago Sopta/HNS

Svi se građani još uvijek mogu uključiti u akciju pozivom na humanitarni broj telefona 060 9004, sve do 3. prosinca. Cijena poziva je 6,25 kuna.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri