Zaokružena godina

Luka Modrić dobitnik Zlatne lopte France Footballa!

03.12.2018.

Luka Modrić dobitnik Zlatne lopte France Footballa!
Foto: Drago Sopta/HNS

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije proglašen je najboljim igračem svijeta u 2018. godini i u prestižnom izboru France Footballa te je primio Zlatnu loptu.

Prekrasan niz pojedinačnih priznanja za sjajnu godinu Luke Modrića nastavljen je ovog ponedjeljka u Parizu, na svečanoj dodjeli proslavljene Zlatne lopte: France Football također je proglasio vođu Vatrenih najboljim nogometašem svijeta ove godine.

Modrić je već bio izabran za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva te je pobijedio u Uefinom i Fifinom izboru najboljih, uz brojna druga priznanja, nakon što je osvojio treću uzastopnu Ligu prvaka, četvrtu ukupno, te vodio Hrvatsku prema finalu svjetske smotre u Rusiji.

Zlatnu je loptu osvojio nakon desetogodišnje dominacije Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a slavio je ispred Ronalda, Antoinea Griezmanna, Kyliana Mbappea, Lionela Messija, Mohameda Salaha, Raphaela Varanea, Edena Hazarda, Kevina de Bruynea i Harryja Kanea.

Dokapetan Vatrenih Ivan Rakitić završio je na 19. mjestu ukupnog poretka, na diobi sa Sergiom Ramosom i Robertom Firminom, dok je Mario Mandžukić - koji se poslije Svjetskog prvenstva povukao iz reprezentacije - na 25. poziciji, zajedno s vratarima Alissonom Beckerom i Janom Oblakom.

Premijerni trofej Raymonda Kope za najboljeg mladog igrača, do 21 godine starosti, pripao je Francuzu Kylianu Mbappeu. Za najbolju je nogometašicu proglašena Norvežanka Ada Hegerberg.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri