Brodić strijelac za Cataniju

Ćorluka za pobjedu, prvijenac Kalinića, asistencije kapetana Rakitića

05.12.2018.

Ćorluka za pobjedu, prvijenac Kalinića, asistencije kapetana Rakitića
Foto: Hard Rock Stadium

Hrvatski branič Vedran Ćorluka odigrao je ključnu ulogu u četvrtfinalnom ogledu Ruskog kupa između Lokomotiva i Rubina, Nikola Kalinić po prvi se puta upisao u strijelce za Atletico Madrid, kapetan Ivan Rakitić upisivao je asistencije u pobjedi Barcelone, a Fran Brodić postigao je pogodak za Cataniju.

Lokomotiv iz Moskve stekao je pogodak prednosti u prvoj utakmici četvrtfinala Ruskog kupa protiv Rubina iz Kazana, a čovjek odluke bio je donedavni hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka, član srebrne momčadi sa Svjetskog prvenstva.

Ćorluka je za konačnih 1:0 pogodio u 54. minuti, a igrao je od početka do kraja utakmice. U momčadi Rubina svih je 90 minuta odigrao mladi reprezentativac Filip Uremović.

Uzvratna utakmica četvrtfinala, u Kazanu, na rasporedu je 24. veljače, a preostale parove čine Krasnodar - Rostov, Spartak - Ural i Orenburg - Arsenal Tula.

U uzvratnoj utakmici šesnaestine finala španjolskog Kupa kralja, Atletico Madrid potvrdio je prolaz pobjedom 4:0 protiv momčadi Sant Andreu, a strijelac drugog pogotka bio je hrvatski napadač Nikola Kalinić u 53. minuti.

Bio mu je to prvi pogodak u dresu Atletica, a odigrao je cijelu utakmicu. Preostale su pogotke potpisali Lemar, Correa i Vitolo.

Barcelona je svoj plasman u osminu finala potvrdila domaćom pobjedom nad Leonesom 4:1, a dokapetan Vatrenih Ivan Rakitić asistirao je El Haddadiju za prvi i Malcomu za treći pogodak svoje momčadi, u 18. i 43. minuti. Zamijenjen je na poluvremenu, a od početka je utakmice nosio kapetansku vrpcu Barcelone.

Fran Brodić bio je jedini strijelac Catanije u porazu kod Sassuola, u sklopu šesnaestine finala Talijanskog kupa. Utakmica je završila 2:1 za domaćine, a Brodić je bio precizan u 41. minuti za privremeno izjednačenje. Odigrao je cijeli susret.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri