Najbolje iz 2018.

Hrvati ne puštaju europski tron

31.12.2018.

Hrvati ne puštaju europski tron
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski su nogometaši u 2018. godini uspjeli podići trofeje namijenjene pobjednicima Lige prvaka, Europske lige i Europskog superkupa.

Hrvatski niz uspjeha u Ligi prvaka nastavljen je i u 2018. godini, a na tron su se po treći put uzastopce uspeli Luka Modrić i Mateo Kovačić u dresu Real Madrida.

Kraljevski je klub do trofeja stigao pobjedom u kijevskom finalu protiv Lovrenovog Liverpoola (3:1). Za Španjolce su pogađali Benzema i dva puta Bale, za Engleze Mane upravo na asistenciju hrvatskog braniča, a Modrić i Kovačić tako su ponovili finalne uspjehe protiv Atletico Madrida i Juventusa.

Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real Madrid, Kovačić je ostao među pričuvama, a obojica su produžili popis hrvatskih osvajača elitnog europskog klupskog natjecanja koji je započeo Mario Mandžukić 2013. godine s Bayernom. Uslijedili su trijumfi Modrića s Real Madridom (2014.), Ivana Rakitića s Barcelonom (2015.) te Modrića i Kovačića s Real Madridom (2016. i 2017.).

"Svaka je titula posebna, a sada smo uzeli tri Lige prvaka zaredom, stoga ova ima i posebnu težinu. Sretni smo i hvala navijačima na podršci - ispisali smo povijest", rekao je kapetan Vatrenih u jednom od nezaboravnih trenutaka svoje karijere.

Naslovom osvajača Europske lige ove se sezone osladio reprezentativni desni branič Šime Vrsaljko. Njegov je Atletico Madrid u finalu u Lyonu svladao Olympique iz Marseillea 3:0, zahvaljujući dvostrukom strijelcu Griezmannu te jednom pogotku Gabija.

Vrsaljko je zaigrao u početnoj postavi Atletica te odradio prvo poluvrijeme, a svoju je prvu europsku titulu proslavio nakon osvajanja hrvatskih trofeja - četiri prvenstva i dva Kupa. Tako se na najljepši način i oprostio od madridskog kluba.

"Uvijek ću pamtiti taj osjećaj i nadam se da neće biti posljednje takvo iskustvo", poručio je poslije utakmice.

Vrijedi istaknuti i kako je Hrvatska unatoč Vrsaljkovoj selidbi u redove Intera imala i svog osvajača europskog Superkupa: napadač Nikola Kalinić osvojio je taj trofej upravo kao član Atletico Madrida, nedugo nakon transfera iz talijanskog Milana. Atletico je u estonskoj prijestolnici Tallinnu pobijedio Modrićev Real Madrid 4:2 nakon produžetaka.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri