Dodjela 18. veljače

Modrić nominiran za Laureusovog sportaša godine

18.01.2019.

Modrić nominiran za Laureusovog sportaša godine
Foto: Drago Sopta/HNS

Kapetan hrvatske reprezentacije i veznjak Real Madrida Luka Modrić nominiran je za prestižnu Laureusovu nagradu u kategoriji sportaša godine.

Laureusove sportske nagrade među najprestižnijim su priznanjima u svijetu sporta, a Luka Modrić na ovogodišnjoj bi dodjeli mogao upisati još jedan povijesni uspjeh. Naime, iako su brojni nogometaši nominirani za ovu nagradu u prijašnjim godinama, Modrić bi 18. veljače u Monaku mogao postati prvi nogometaš koji je dobitnik Laureusa za sportaša godine. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije time bi također postao i prvi hrvatski dobitnik nagrade za sportaša godine, dok je nagradu za sportašicu godine 2006. godine osvojila Janica Kostelić

Popis pet nominiranih za svaku od glavnih kategorija nagrade određuje posebni panel sportskih novinara, dok za dobitnika glasaju sportske legende iz Laureusove svjetske sportske akademije. Uz Modrića, za sportaša godine nominirani su i nogometaš Kylian Mbappe (Francuska), tenisač Novak Đoković (Srbija), maratonac Eliud Kipchoge (Kenija), američki košarkaš LeBron James (SAD) te vozač Formule 1 Lewis Hamilton (UK). Na popisu nominiranih za sportsku ekipu godine našao se i Modrićev Real Madrid, kao i osvajači Svjetskog prvenstva - francuska nogometna reprezentacija.

 

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri