Mladi Hajdukovac ostaje na posudbi

Palaversa potpisao za City, Iličević opet u Bundesligi

31.01.2019.

Palaversa potpisao za City, Iličević opet u Bundesligi
Foto: Drago Sopta/HNS

Kapetan Hrvatske U-19 Ante Palaversa potpisao je ugovor s engleskim velikanom te ostaje na posudbi u Hajduku, a Ivo Iličević ponovno će se okušati u elitnom razredu njemačkog nogometa.

Mladi vezni igrač Hajduka i kapetan hrvatske reprezentacije do 19 godina, Ante Palaversa, postao je novi igrač aktualnog engleskog prvaka Manchester Cityja. Prema potpisanom ugovoru, ostat će na posudbi na Poljudu do ljeta 2020., uz mogućnost prelaska na Otok već u siječnju iduće godine. 

Palaversa za Hrvatsku U-19 ima 11 nastupa i tri postignuta pogotka, a predvodio je momčad i u studenome prošle godine kada je izboren plasman u Elitno kolo kvalifikacija za nadolazeće Europsko prvenstvo. Hajdukov je nogometaš bio i član svih mlađih kategorija, još od selekcije igrača do 14 godina starosti.

Iskusni Ivo Iličević za seniorsku je reprezentaciju Hrvatske između 2010. i 2013. godine nastupio osam puta te postigao jedan pogodak, u prijateljskom susretu s Česima, a karijeru će nastaviti u bundesligašu Nürnbergu.

Potpisao je ugovor čije će trajanje ovisiti o njegovim izvedbama na terenu, a svojim će novim suigračima pomoći u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu. Dosadašnji ga je nogometni put vodio od Darmstadta i Bochuma preko Greuther Fürtha i Kaiserslauterna do HSV-a, nakon čega se zaputio prema ruskom Anžiju i kazahstanskom Kairatu, iz kojega u Nürnberg dolazi kao slobodan igrač.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri