Duže izbivanje s terena

Problemi s koljenima za Pivarića i Vrsaljka

31.01.2019.

Problemi s koljenima za Pivarića i Vrsaljka
Foto: Drago Sopta/HNS

Standardni braniči hrvatske reprezentacije, Josip Pivarić i Šime Vrsaljko, izbivat će duže vremena s terena zbog ozljeda koljena.

Josipu Pivariću stradao je prednji križni ligament koljena tijekom posljednjeg dana priprema kijevskog Dynama u Turskoj, zbog čega će biti podvrgnut operaciji u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina.

"To je relativno česta ozljeda kod nogometaša. Pivariću se eto, nažalost, dogodilo već drugi puta, ovoga puta na drugoj nozi. Josip je u dobrim rukama dr. Damira Hudeca, a on se već pokazao kao vrlo strpljiv, uporan i ozbiljan u rehabilitaciji te vjerujem da će se i ovoga puta odlično oporaviti, kao i nakon prve operacije", izjavio je liječnik hrvatske reprezentacije dr. Boris Nemec.

Foto: Drago Sopta/HNS

Šime Vrsaljko već duže vremena vuče posljedice ozljede stražnjeg križnog ligamenta koljena te će također biti podvrgnut operacijskom zahvatu:

"Šime je usprkos tegobama s koljenom odigrao sjajno Svjetsko prvenstvo, na čemu mu svi trebamo skinuti kapu. Ne bih želio procjenjivati kada će Šime ponovno biti na terenu, tek kada liječnici 'otvore' koljeno znat ćemo točno kakvo je stanje i koliko će trajati oporavak. Kod ovakvih zahvata je ključno da igrač bude strpljiv, a Šimi u prilog sigurno idu njegove radne navike, upornost, odlučnost i fizičke predispozicije. Obojici želimo uspješne operacije i što kvalitetniji proces oporavka te se radujemo njihovom povratku u reprezentativne redove", komentirao je dr. Nemec.

Izbornik Zlatko Dalić također je direktno izrazio potporu obojici nogometaša, a liječnička služba hrvatske reprezentacije bit će u kontaktu s liječnicima Dynama i Intera, kao i liječnicima koji će odraditi operacije.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri