Osam članova za Izvršni odbor

Izbori na Kongresu Uefe: Šuker kandidat za novi mandat

07.02.2019.

Izbori na Kongresu Uefe: Šuker kandidat za novi mandat
Foto: Drago Sopta/HNS

Predsjednik HNS-a Davor Šuker kandidat je za novi mandat u Izvršnom odboru Uefe, a izbor se održava u četvrtak na Kongresu u Rimu.

Dan nakon sjednice Izvršnog odbora Uefe, na kojoj je sudjelovao kao član, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u četvrtak će na rimskom Kongresu tražiti novi četverogodišnji mandat, kao jedan od kandidata za osam mjesta.

Kandidiralo se deset nogometnih djelatnika i jedna djelatnica. Uz Šukera, to su Florence Hardouin (Francuska) te Elvedin Begić (Bosna i Hercegovina), Kairat Boranbajev (Kazahstan), Sandor Csanyi (Mađarska), Armand Duka (Albanija), Fernando Gomes (Portugal), Borislav Mihajlov (Bugarska), Jesper Moller Christensen (Danska), Andrij Pavelko (Ukrajina) i Luis Rubiales (Španjolska).

Šuker je po prvi puta izabran u Izvršni odbor Uefe u ožujku 2015. godine.

Ujedno će biti biran i novi predsjednik Europske nogometne federacije, a jedini je kandidat za četverogodišnji mandat sadašnji čelni čovjek, Slovenac Aleksander Čeferin. Birat će se i predstavnici u Vijeću Fife.

Na dnevnom su redu i godišnje izvješće za sezonu 2017./2018., ratifikacija novog predstavnika Udruge europskih klubova u Izvršni odbor Uefe te ratifikacija drugih novih članova u Uefinim tijelima.

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

 

Foto: Drago Sopta/HNS

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri